facebook

Учені з’ясували, як брати і сестри впливають на наш мозок

Наявність братів і сестер впливає на розвиток дітей. До такого висновку дійшла група науковців з Китаю.

Для експерименту дослідники запросили 300 студентів, яких поділили на дві групи. До першої входили ті, хто ріс з братами або сестрами, а до другої – ті, хто був єдиною дитиною. Учасникам провели МРТ-сканування головного мозку, а також попросили пройти тести для вимірювання інтелекту, рівня творчого розвитку та виявлення особистісних характеристик.

За результатами дослідження, наявність або відсутність братів та сестер ніяк не впливає на рівень інтелекту людини. Проте у студентів, які були єдиними в сім’ї, виявили гнучкіше мислення, вищий рівень творчості. Водночас вони проявили низький рівень доброзичливості, а також схильність до нейротизму.

Дослідники вважають, що вищий рівень творчості та креативу можна пояснити особливостями виховання: батьки покладають багато надій на дитину і приділяють її розвитку більше уваги. А несхильність до емпатії мотивують тим, що єдина дитина в сім’ї проводить менше часу з іншими дітьми, а тому більш схильна до самостійної діяльності і надмірної уваги.

Вчені також підкреслюють, що для точніших висновків варто провести дослідження серед інших груп людей, враховуючи соціальний статус сім’ї, а також стосунки між батьками.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...