facebook

Експерт розповів, на яких громадян України не поширюється безвіз

Крім особистої відповідальності, в разі зловживання безвізовим режимом, «покарання» може бути застосовано взагалі до всієї країни.


Через брак знань багато громадян України з тих чи інших причин порушують міграційні правила багатьох країн Шенгенського простору, пише dnepr.info. Відповідна інформація про таких громадян заноситься уповноваженими органами Шенгенської зони до інформаційної бази SIS.

Внесення даних про людину в систему SIS тягне за собою наслідки, які в майбутньому через закритість цієї бази для такої особи складно виправити. На підставі інформації з цієї бази будь-яка країна Шенгенської зони, керуючись міжнародними нормами, може обмежити або заборонити в’їзд і перебування на території своєї країни. Про це розповів політолог, науковий директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Олександр Сушко, повідомляє «Главком».

У наших громадян є помилкове уявлення, що безвізовий режим анулює автоматично всі їх колишні проблеми в тих чи інших країнах Шенгенської зони. Ні, це не так. Адже навіть якщо людина зробила собі новий біометричний паспорт, її дані і всі так звані застереження щодо цієї особи зберігаються в системі SIS.

– каже Сушко.

За його словами, дана інформація (незалежно від її типу і терміну давності) буде знаходитися в цій системі до тих пір, поки не буде відповідного рішення органу, який ініціював цей запис, або рішення вищої інстанції.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо особа в минулому році була депортована або здійснила правопорушення на території країн ЄС, вона не може розраховувати на перетин Шенгенського кордону взагалі

– застерігає експерт.

У групі ризику також ті, кому раніше в консульствах відмовляли у візах. Такий категорії громадян треба бути готовим до того, що з ними будуть довше проводити співбесіду на кордоні.

Крім того, Сушко наполегливо звертає увагу, що крім особистої відповідальності, в разі зловживання безвізовим режимом, «покарання» може бути застосовано до країни.

Адже ЄС розробив механізм, який може тимчасово призупинити дію «безвіза» при зростанні нелегальних мігрантів з країни, якій надали безвізовий режим. Це означає, що громадянам України знову доведеться отримувати візи для перетину кордону країн Шенгенської зони.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...