facebook

Сила соцмереж: 16-річна дівчина виступила проти неонацистів і тепер її охороняє поліція

Чеська 16-річна дівчина-скаут Люсі Мислякова вимушена була отримати захист поліції після того, як фотографія, де вона стикається з групою неонацистів під час мітингу в Чехії стала вірусною.

Про це пише британське видання The Independent.

Центр МВС Чехії по боротьбі з тероризмом і гібридними загрозами вирішив надати Люсі охорону після того, як на її сторінку у мережі Facebook почали надходити погрози.

Підліток була серед близько 300 протестувальників на мітингу ультраправої Робочої партії соціальної справедливості у другому за величиною в країні місті Брно.

В момент словесної перепалки із одним із 150 прихильників маргінальної партії Мислякову сфотографували.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Образ молодої противниці неонацистів став вірусним, адже журналісти провели паралель з фотографією молодої усміхненої жінки, яка була у складі англійської ліги оборони на мітингу в Бірмінгемі.

В інтерв’ю Associated Press, Люсі зазначала, що молоді люди мають долучатися до державних питань.

Я думаю, що молоді люди повинні коментувати державні питання, висловити свою точку зору“, –  сказала студентка школи мистецтв. – “Вони будуть жити в майбутньому, і вони повинні створити його таким, як вони хочуть“.

Люсі розповіла, що вона та інші учасники протесту тримали плакати і скандували гасла, які їх противникам не подобаються.

Вона пояснила, що з людиною на фото саме розмовляла про націю, про кордони, про міграцію.

Я не хочу, щоб його судили. Я не ополчилася проти цих людей, я борюся проти їх поглядів. Я прихильник ненасильницьких методів“, – зазначає вона.

Під час тієї акції спецназівці затримали 11 осіб з обох таборів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...