facebook

Вчені зробили нове відкриття в хворобі Альцгеймера

Вперше у людей виявлені безсимптомні “тихі” напади, які були виявлені у мишей з хворобою Альцгеймера ще десять років тому. Відкриття потенційно показує нові можливості для лікування хвороби, яка зачіпає приблизно одного з десяти людей у віці старше 65 років.

Команда нейробіологів на чолі з Джеффрі Нобл з медичного коледжу Бейлора в Техасі повідомляє в Nature Medicine, що напади в глибині гіпокампу були зареєстровані у двох пацієнтів з хворобою Альцгеймера, які добровільно запропонували ввести зонди в їх мозок. З тих пір як вчені виявили “тихі” судоми у мишей, вважалося, що подібні електричні розряди відбуваються в людському мозку, ураженому хворобою Альцгеймера. Однак збір доказів був непростим завданням. Такі судоми найчастіше залишаються непоміченими пацієнтами або лікарями.

Хоча епілепсія часто присутня у людей з хворобою Альцгеймера, вона зазвичай не має у більшості пацієнтів, у яких є “спорадичний” або не пов’язаний варіант захворювання.”Дуже цікаво, що ми змогли перейти від спостереження в генетично модифікованих мишачих моделях хвороби Альцгеймера до демонстрації того ж явища у пацієнтів з верифікованою хворобою Альцгеймера”, – говорить Нобл.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...