facebook

Чого не можна робити жінці під час місячних: варто пам’ятати

Ні-ні, мова не піде про білі речі, басейн або спорт!

Про це знають навіть чоловіки завдяки телевізору. А ось чого насправді потрібно уникати дамі раз на місяць?

Знеболюючі препарати

У деяких жінок під час місячних з’являються хворобливі відчуття, причому настільки виражені, що без знеболюючих буває важко впоратися. Тут важливо враховувати дві особливості.

По-перше, призначати собі самостійно лікарські препарати, навіть в такій, здавалося б, простій ситуації, загрожує для здоров’я. Краще звернутися до лікаря і приймати ті медикаменти, які він порекомендує, тому що – по-друге – не всі анальгетики підходять в цей період.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Анальгін і аспірин впливають на згортання крові і кровотворення, тому при їх прийнятті може посилитися кровотеча. До того ж, гормональний фон в цей час змінюється, тому може змінитися реакція організму на будь-які ліки: виникнути алергія, висип, запаморочення, непереносимість препаратів.

Гарячий душ або ванна

Гаряча вода підсилює кровопостачання, а це, в свою чергу, може спровокувати сильну кровотечу. Теплий щоденний душ – найбільш оптимальна гігієнічна процедура в цей період.

Харчування

Деякі продукти також здатні вплинути на посилення кровотоку. Сюди входять шоколад, дріжджовий хліб, гострі і солоні страви, горіхи, яйця, кава, ковбасні вироби. І звичайно алкоголь – він, як відомо, розширює стінки судин, посилюючи їх пропускну здатність.

Косметичні процедури

Через мінливість гормонального фону шкіра в цей період дуже чутлива і будь-які дії на неї можуть мати несподіваний ефект. Татуаж, збільшення губ, мезотерапія, пілінг, навіть звичайне фарбування волосся – все це не принесе очікуваного результату. Тому, щоб не викидати гроші на вітер, відкладіть візит в салон краси на декілька днів. Навіть звичне вищипування брів буде більш болючим через підвищену чутливість шкіри. Також не плануйте під час місячних лікування у стоматолога, особливо видалення зубів – такі маніпуляції здатні викликати кровотечу, яку важко буде зупинити.

Емоції

Через гормональні зміни в дні менструації жінка стає емоційно вразливою. В цей час звичайні ситуації здатні викликати бурхливі переживання. Нас можуть до сліз зворушити вигляд безпритульного кошеняти або слізлива мелодрама, боляче ранити розмова з начальством або критика близьких. Постарайтеся в ці періоди захистити себе від емоцій, здатних розладнати вас. Якщо є така можливість, відкладіть їх до тих днів, коли ваші гормони перестануть бушувати і ви зможете реагувати адекватніше.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...