facebook

Беріть приклад! Ось чому японських дітей визнали найздоровішими в світі

Більшість з нас хотіли б бачити своїх дітей здоровими і щасливими, але іноді ми не розуміємо найелементарніших речей. Дізнайтеся, як насправді треба виховувати своїх чад!


Нещодавно були опубліковані результати великомасштабного глобального дослідження, яке показало, що японські діти мають найвищу прогнозовану тривалість життя. Основна причина полягає в харчуванні, пише indiatimes.com.

Більше того, тоді як по всьому світу спостерігається епідемія ожиріння, в Японії показники ожиріння не тільки низькі, вони ще й знижуються в останні роки. І справа зовсім не в генетичній схильності, а саме в способі життя і харчових звичках.

Ось які звички можна перейняти у японців:

1. Більше їжі, менше калорій

Секрет полягає в тому, щоб поєднувати багато різних низькокалорійних продуктів. Наприклад, типовий японський обід складається з рису, скромної порції м’яса або риби і кількох овочевих страв. Вам не потрібно харчуватися японською кухнею, просто намагайтеся їсти побільше сирих продуктів, фруктів і овочів, і менше – фабричних продуктів з високим вмістом калорій.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

2. Зменшіть тарілки і порції

Японці обмежують не тільки порції їжі, але і розмір тарілок. Використовуйте під основну страву невеликі тарілки, які, зазвичай, подаються для салату і хліба і мають діаметр 10-15 см.

3. Не демонізуйте снеки

Дозволяйте дітям є снеки та солодощі, але стежте за кількістю і частотою; японці їдять менше і рідше. Щодо нездорової їжі вони виховують так зване “гнучке утримання”.

4. Їжте разом, щоб виховати здорові звички

Покажіть дитині, що здорова домашня їжа – це дуже смачно і корисно. Встановіть конкретний час обіду і намагайтеся дотримуватися його, навіть якщо зайняті.

5. Зробіть рис головним джерелом вуглеводів

Рис – основний продукт японської кухні, і він корисніший за менш поживні продукти, зокрема, хліба тощо. Білий рис часто змішується з рибою, овочами і водоростями – у такому вигляді він дає відчуття ситості, а його глікемічний індекс при цьому знижується.

6. Зробіть прогулянки або велосипед невід’ємною частиною життя

Японці з дитинства ведуть дуже активний спосіб життя. За даними ВООЗ, понад 98% японських школярів добираються до школи пішки або на велосипеді. Це зайвий доказ того, що японським дітям нескладно забезпечити собі рекомендовані 60 хвилин помірно-інтенсивного фізичного навантаження в день.

7. Не бійтеся бути головою сім’ї

Японські батьки надають перевагу авторитарному підходу до виховання дітей. Вони не бояться встановлювати правила, які діти мають знати і дотримуватися. Якщо ви створите правильну атмосферу і будете подавати правильний приклад, це дозволить вашим дітям перейняти ваші корисні звички.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...