facebook

У МВФ сумують через відставку Гонтарєвої

Голова Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарєва провела на своїй посаді ряд важливих реформ, які оцінив Міжнародний валютний фонд (МВФ).

розповів голова представництва МВФ в Україні Жером Ваше.

“Для нас центробанк – важливий партнер в питанні впровадження політики, необхідної для успіху нашої спільної програми. Ми сумуємо з приводу того, що Гонтарєва залишає посаду. Пані Гонтарєва на своєму посту провела ряд сміливих заходів. Вона трансформувала кредитно-грошову політику. Вона трансформувала банківський нагляд. Вона провела глибоку реформу центробанку як такого, зробивши його сучасним центральним банком. Особлива мужність полягала в тому, що багато з цих реформ були зосереджені в областях, де домінували інтереси певних груп. І тепер, коли ми вже звертаємо погляд в минуле, ми ще раз переконуємося, наскільки важливими були ці реформи”, – сказав Ваше.

За його словами, тепер для МВФ важливо, щоб керівництво НБУ залишалося професійно незалежним і налаштованим на впровадження вірних ініціатив.

“Це означало б продовження тих заходів, які вводилися раніше, і зміст Нацбанку на тій вірній дорозі, на яку його поставила Гонтарєва. Я спираюся на власний досвід роботи в Україні з 2013 року. На моїх очах Нацбанк постав як сучасний центробанк, з яким ми проводимо професійний діалог”, – зазначив Ваше.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

При цьому представник МВФ відмовився коментувати чутки про ймовірних кандидатів на пост голови НБУ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...