facebook

Як відновити документи на тимчасово ввезений автомобіль

Для цього людині, яка ввезла автомобіль, треба зібрати документи від поліції і звернутися в прикордонну митницю.

Порядок відновлення документів або номерних знаків на зареєстровані в Україні автомобілі відомий давно і не є складним. Але що робити, якщо зникли документи на автомобіль з іноземною реєстраціэю?

Якщо на транспортний засіб, що був ввезений на митну територію України в режимі транзиту або тимчасового ввезення, загублені документи (або номерні знаки), потрібно звернутися до контролюючого органу, в зоні діяльності якого було вчинено в’їзд транспортного засобу на митну територію України. Тобто на кордоні. Там треба написати заяву і пред’явити документи, які підтверджують факт аварії або дії обставин непереборної сили, йдеться в коментарі юристів інформаційного Департаменту Держфіскалслужби (ДФС) України.

У митницю має звернутися людина, що ввезла автомобіль в Україну. А це не та сама особа, яка експлуатує машину в нашій країні. Тобто для відновлення документів доведеться шукати людину, яка перетнула кордон.

Крім заяви, ця людина має надати працівникам митниці:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

— документи, що підтверджують факт аварії або дії обставин непереборної сили, видані компетентними органами (установами) та завірені в установленому порядку;

— примірник акта про проведення огляду території, де перебуває автомобіль, якщо аварія чи обставини непереборної сили сталися на митній території України у зоні діяльності іншого контролюючого органу і цим іншим контролюючим органом проводився огляд;

— письмове підтвердження контролюючого органу, якщо аварія чи обставини непереборної сили мали місце на митній території України у зоні діяльності іншого контролюючого органу і цим іншим контролюючим органом огляд не проводився.

Як зазначають юристи ДФС, заява розглядається протягом п’яти робочих днів із дати її подання.

Якщо під час перевезення товарів транспортний засіб не зміг прибути на митницю в установлений термін унаслідок аварії або дії обставин непереборної сили, цей термін не враховується в час транзиту цього ТЗ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...