facebook

Потерпіть, ще не народжуйте: вчені визначили час, найнебезпечніший для пологів

Американські вчені провели дослідження, в ході якого з’ясували, який час для народження найбільш небезпечний як для малюка, так і для його мами. Дослідники Техаського університету стверджують, що смертельні наслідки під час пологів найбільш вірогідні, коли акушер працює дев’яту годину своєї зміни.

Згідно з результатами дослідження, саме в цей період найвищий ризик втрати крові і низького рівня кисню в матці породіллі. На думку вчених, це відбувається через те, що втома змушує акушерів пропускати невеликі сигнали лиха, які вони зазвичай виявляють, за матеріалами видання Добрий Лікар

Однак вчені відзначили, що ближче до 12-ї години робочої зміни ці ж ризики набагато менші, хоча акушери повинні відчувати себе ще більш втомленими. Як відзначають експерти, це пояснюєтья тим, що “складніших” породіль вони передають колегам, яка вже заступили на наступну зміну.

“Існують різні види досліджень про пологи і їх наслідки, але ніхто раніше не вивчав, чи має значення те, наскільки втомився лікар”, — коментує дослідження провідний автор доктор Джеймс Скотт.

Варто зазначити, що дослідження не показало суттєвих відмінностей в частоті несприятливих наслідків між денними і нічними пологами. Також не було знайдено зв’язку між буднями і вихідними днями, і справа навіть не в досвіді і віці лікаря, важливий тільки рівень втоми акушера, пише nashamama.com.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...