facebook

“Якби ми насправді збагнули, чим є Свята Літургія з Причастям, ми померли б від радості”- Святі про Євхаристію

Євхаристія   — це особиста зустріч із живим Богом, який постійно шукає нас, дає нове життя, відкриває нові простори.
Євхаристія або Причастя – є святим таїнством, у якому хліб і вино, під час Божественної Літургії, силою та дією Святого Духа перетворюються, на істинне тіло й істинну кров Господа Ісуса Христа на спомин страждань Його і смерті, і для причастя християн, на відпущення гріхів і на життя вічне.

Таїнство Святого Причастя встановив Сам Господь наш Ісус Христос під час останньої Тайної вечері, напередодні Своїх страждань і смерті. Він Сам звершив це Таїнство: ‘’Взявши хліб і подякувавши, розламав і подав учням, промовивши: «Прийміть, споживайте: це є тіло Моє, що за вас ламається; це чиніть на спомин про Мене. Також, узявши чашу і подякувавши, подав їм, кажучи: пийте з неї всі; це є кров Моя Нового Завіту, що за вас і за багатьох проливається на відпущення гріхів. Це чиніть на спомин про Мене» ( Мф. 26, 26–28; Мк. 14, 22–24; Лк. 22, 19–24; 1 Кор. 11, 23–25).

Богослужіння, на якому здійснюється Євхаристія, називається Св.Літургією (грец. λειτουργία – «служіння», «спільна справа»). Причащаючись Христових Таїн ми уподібнюємося до святих апостолів, зібраних на Тайну вечерю, де Господь встановив таїнство Святого Причастя. Але ще до цього апостоли Христові чули слова свого Учителя про таїнства Тіла й Крові Його: «Істинно, істинно кажу вам: якщо не будете споживати Плоті Сина Людського і не питимете Його Крови, то не будете мати життя в собі. Хто їсть Мою Плоть і п’є Мою Кров, має життя вічне, і Я воскрешу його в останній день. Бо Плоть Моя є істинною їжею, і Кров Моя є істинним питтям. Хто їсть Мою Плоть і п’є Мою Кров, в Мені перебуває, і Я в ньому» (Ів. 6, 53–56).

Слова відомих святих про Євхаристію, які, допоможуть нам збагнути важливість, у чому ми маємо змогу брати участь щодня:

“Коли звершується Служба Божа, святиня наповнена незліченною кількістю ангелів, які поклоняються Божественній Жертві, принесеній на вівтар”.
Св. Йоан Злотоуст

“Якби ми насправді збагнули, чим є Свята Меса, ми померли б від радості”.
Св. Йоан Марія Віанней

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ангели оточують священика і допомагають йому під час звершення Служби Божої”.
Св. Августин

“Світові легше було б вижити без сонця, аніж обійтися без Пресвятої Євхаристії”.
Св. Отець Піо

“Свята Меса більше б мала користі, якби люди брали у ній участь за життя, аніж тоді, коли її жертвують за їхню душу уже після смерті”.
Папа Бенедикт XV

“Покладіть усі добрі справи світу проти однієї Святої Меси — вони виглядатимуть як піщинка у порівнянні з горою”.
Св. Йоан Марія Віанней

“Нехай людина уся буде охоплена страхом; нехай тремтить увесь світ; нехай небеса радіють, коли Христос, Син Бога Живого, перебуває на вівтарі у руках священика. O гідна поклоніння височінь і велична милосте! O смиренна величносте! О величне смирення! Адже Господь всесвіту, Бог і Син Божий, так упокорюється, що для нашого спасіння Він приховує себе у шматочкові хліба”.
Св. Франциск Ассизький

“Жоден людський язик не може перерахувати милостей, які несе Євхаристійна Жертва: грішник примиряється з Богом, проста людина випростовується; гріхи стираються; пороки викорінюються; чесноти і заслуги зростають; а плани диявола зазнають краху”.
Св. Лоренцо Джустініані

“Знай, о християнине, що Меса — священний релігійний акт. Нічим іншим не можеш більше прославити Бога ані збагатити своєї душі, як тільки ревною і якомога частішою участю в ній”.
Св. Петро Юліан Еймар

“Небеса відкриваються і приходить безліч ангелів, щоби супроводжувати звершення Пресвятої Жертви на Літургії”.
Св. Григорій Великий

“Який же щасливий той ангел‑хранитель, що супроводжує душу на Святу Месу”!
Св. Йоан Марія Віанней

“Коли ми причащаємося, то відчуваємо щось незвичайне — радість, аромат, блаженство, що охоплює все тіло і возвеличує його”.
Св. Йоан Віанней

Гадаю, що якби не Пресвята Літургія, то в один момент світ поринув би у безодню”.
Св. Леонардо з Порту Маврикія

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...