facebook

«Свобода» хоче зобов’язати продавців і кондукторів говорити українською

Депутати Київради пропонують перекласти на державну мову усі вивіски, меню ресторанів, а також зобов’язати офіціантів, комунальників і продавців спілкуватися українською. Проект рішення винесуть на голосування Київради 20 квітня.

Про це у facebook повідомив депутат Київради від ВО «Свобода» Юрій Сиротюк.

«Ось уже як рік в стінах Київради „припадає пилюкою“ мій проект рішення»Про подолання наслідків совєцької окупації в мовній царині”. Врешті-решт проект буде винесено на сесію Київради 20 квітня”, — написав він.

Сиротюк наголосив, що проект рішення «закріплює конституційне право українця на обслуговування в сфері послуг рідною мовою».

«Звертання в магазині, кафе, у транспорті мають починатися українською мовою. В кав’ярнях має бути меню українською. І саме його мають пропонувати першим. Вивіски та оголошення мають бути україномовними або у випадку, коли зареєстрований міжнародний торгівельний знак, рівновеликими буквами, транслітеровані», — написав депутат.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він запевнив, що рішення абсолютно недискримінаційне щодо інших мовних груп.

Однак, наголосив, що цей проект рішення «зазнав шаленого опору».

«І не лише від проросійських совків, але й від нової категорії совків – позірно проєвропейських. Вони навіть договорилися до того, що без письмової згоди Брюсельського ЦК нічого робити нє вєлєно. Головною каменюкою на шляху був і залишається закон Ківалова-Каліснічєнка. А ще проект глибоко стурбував Кремль», — написав Сиротюк.

Він закликав столичних жителів будь-яким чином підтримати це проект рішення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...