facebook

У Польщі знову заговорили про геноцид від ОУН-УПА

Польські депутати знову звернулися до подій у 1942-1945 роках на території Волині і Східної Галичини.

1829856

Польська Селянська партія пропонує запровадити 11 липня Днем пам’яті жертв геноциду, вчиненого ОУН-УПА у східних районах II Речі Посполитої, повідомляє Польське радіо.
Партія зареєструвала свій законопроект, який вже став третім проектом подібного роду, зареєстрованим у польському парламенті.
У проекті польської Селянської партії зазначається, що “організований і масовий масштаб Волинського злочину має характер етнічної чистки і геноциду”, а в 1942-1945 роках на території Волині і Східної Галичини “жертвами злочину стали 100 тисяч безневинних польок і поляків, включаючи дітей”.
“11 липня 2016 року минає 73-тя річниця апогею хвилі злочину, який на східних кресах здійснили Організація українських націоналістів і підрозділи Української повстанської армії”, – зазначено в проекті резолюції.
Автори проекту також підкреслюють, що в останні роки у Західній Україні помітно зростає популярність Степана Бандери й УПА.
І що за повного мовчання Києва і Варшави в містах стоять пам’ятники Бандері, його ім’ям називають площі і вулиці, відбуваються марші пам’яті.
І, разом з тим, за невеликими винятками, в Україні блокуються спроби увічнити жертв терору УПА, наголошується у постанові.
У Сеймі зараз знаходяться ще два проекти щодо 11 липня. Раніше їх зареєстрували депутати від партії Kukiz’15 і партії “Право і справедливість”.
Нагадаємо, раніше відомі українські та польські громадські і політичні діячі обмінялися листами покаяння і прощення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...