facebook

Важливо! 10 міфів про візу США, що не відповідають дійсності

Американська віза для багатьох людей залишається мрією, в зв’язку з чим процес її отримання сповнений багатьма міфами і стереотипами. Ось кілька з них, які не відповідають дійсності, передає ресурс Path2USA .

1. Потрібно в’їхати в США протягом перших 6 місяців після отримання візи, інакше вона стане недійсною

Це не правда. На кожній візі проставлений термін дії, і вона дійсна саме до цієї дати. Першу подорож по візі можна зробити в будь-який час в цьому проміжку. Віза може втратити дійсність, тільки якщо її відкличуть або скасують американські міграційні служби.

2. Існує обмеження по кількості віз, що видаються щороку

По туристичних неімміграційних візах такого обмеження не існує. Воно діє тільки на імміграційні візи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

3. Якщо всі діти знаходяться в США, батькам не дадуть візу

Цей фактор може вплинути на рішення консульства, але він не є єдиним критерієм для відмови у візі. Якщо всі умови виконані, ви отримаєте візу

4. Якщо в минулому у вас була відмова, то отримати візу допоможе лист від американського конгресмена чи сенатора

НІ. Сполучені Штати віддали відповідальність за видачу або відмову у візі консульським офісам в інших країнах. Саме за ними останнє слово в ухваленні рішення. Крім того, американські закони захищають процес прийняття рішень щодо віз від зовнішнього впливу. Заявник може вплинути на скасування попередньої відмови у візі тільки шляхом надання нових переконливих доказів міцних зв’язків.

5. Якщо хоча б один з дітей – громадянин США, батькам відмовлять в гостьовій візі

Це не правда. Якщо батьки зможуть довести, що мета їхньої поїздки – тимчасово побути з дітьми, а не залишатися в США назавжди, вони отримають американську візу.

6. Якщо ви попросите візу на 6 місяців, у вас менше шансів її отримати

Період, на який заявник просить візу, повинен логічно відповідати меті поїздки. Якщо ви працюєте і у вас є довідка, що робоче місце зберігається за вами на протязі 2 місяців, а ви просите візу на півроку – зрозуміло, що це викличе питання з приводу того, як ви збираєтеся поїхати на такий тривалий час.

7. Якщо в минулому вам відмовляли у візі, то шанси отримати нову дуже низькі

Існує багато критеріїв для видачі віз, які залежать від різних факторів, в тому числі минулих відмов. Проте, не всі відмови обов’язково мають негативний вплив на вашу наступну спробу. Якщо ви виконаєте всі умови для отримання візи, то ви її отримаєте.

Коли вам відмовляють у видачі візи, офіцери консульства повідомляють причину відмови. Якщо ви вважаєте, що обійшли або усунули ці обставини і тепер відповідаєте вимогам, то наступного разу вам видадуть візу.

8. Якщо ви вже були за кордоном, то вам видадуть американську візу

Неправда. Щоб отримати американську візу, потрібно виконати певні умови. Той факт, що у вас були або є візи в інші країни, ніяк не впливає позитивно на вашу заявку в американському консульстві.

9. Якщо у вас були американські візи, то наступного разу ви гарантовано отримаєте візу в США

Не обов’язково, адже умови і ситуації можуть змінюватися. Кожен раз, подаючись на візу в США, ви повинні відповідати вимогам. Якщо під час минулого приїзду в країну ви залишалися там надто довго, потрапили в реєстр судимостей або порушили інші правила або закони, або у вас не було з собою достатньо грошей і так далі, то це може негативно вплинути на ваше наступне прохання про візу.

10. Якщо ви подали прохання про продовження візи В1 / В2, в наступний раз вашу візу скасують

Не зовсім так. Для початку, спробуйте не затримуватися в США і їдьте, коли прийде час (дата закінчення дії форми І-94). Якщо ви «пересидили» дозволений вам термін, у вас можуть виникнути серйозні проблеми.

Якщо ви залишалися в США занадто довго:

  • Це може мати негативний вплив на вашу наступну заявку на візу.
  • Вам можуть задавати більше запитань в точці перетину кордону при наступному приїзді. Вам можуть заборонити в’їзд в США, якщо ви не сподобаєтеся офіцеру-прикордоннику.
  • Ви зобов’язані зберігати всі документи і копії продовження, форми І-94 і так далі, якщо ви подавалися на продовження під час своєї попередньої поїздки в США.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...