facebook

59 ракет та два есмінці: стали відомі деталі ракетного удару США по Сирії

Операція проводилась у відповідь на хімічну атаку уряду Сирії.

Американські есмінці USS Porter і USS Ross в ніч проти п’ятниці випустили 59 ракет по аеродрому сирійських урядових сил Шайрат.

Про це заявив речник Міністерства оборони США Джефф Девіс, – пише Укрінформ.

“За наказом президента, американські сили здійснили удар крилатими ракетами по аеродрому сирійських ВПС сьогодні близько 20:40 за Вашингтоном (4:40 ранку, 7 квітня за місцевим часом у Сирії – ред). Ціллю удару був визначений аеродром Шайрат у провінції Хомс”, – зазначається в повідомленні.

Операція проводилась у відповідь на хімічну атаку уряду Сирії 4 квітня в містечку Хан-Шейхун, в результаті якої загинули та отримали поранення сотні невинних сирійців, у тому числі, жінки й діти.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Удар був проведений з використанням ракет Tomahawk Land Attack Missiles (TLAMs), запущених з есмінців USS Porter і USS Ross в східній частині Середземного моря. Загалом, було запущено 59 “Томагавків” по літаках на аеродромі, захищених ангарах для них, складах з нафтопродуктами та матеріально-технічним обладнанням, бункерах з боєприпасами, системам ППО і радарам.

“Як і завжди, США застосували надзвичайні заходи, щоб уникнути жертв серед цивільного населення, відповідно до закону про збройні конфлікти. Були реалізовані всі заходи, щоб здійснити цей удар з мінімальним ризиком для персоналу на аеродромі”, – наголосили в Пентагоні.

Зараз проводиться оцінка результатів удару.

“Перші ознаки вказують на те, що цей удар серйозно пошкодив та зруйнував сирійські літаки, а також інфраструктуру та обладнання на аеродромі Шайрат, та зменшив здатність сирійського уряду застосовувати хімічну зброю. Застосування хімічної зброї проти невинних людей неприпустимо”, – наголошується в заяві Міністерства оборони США.

Нагадаємо, що раніше президент США Дональд Трамп заявив, що розглядає можливість військової відповіді на хімічну атаку в Сирії.

Про це повідомляє CNN з посиланням на власні джерела.

Нагадаємо, сирійський Ідліб постраждав від газової атаки: серед десятків загиблих є діти. За останніми даними, загинуло щонайменше 72 особи. Під час авіаударів було випущено токсичний газ. Через газ багато людей задихнулись або втратили свідомість, у деяких з рота йшла піна.

Проте за іншими даними, померлих може бути близько сотні, поранених – понад 150. Джерела серед лікарів та інші активісти підтвердили, що один з передмість Хан-Шейхуна було обстріляно матеріалами, схожими на газ. Він викликає задуху і інші симптоми, такі як прискорене дихання, звуження сітківки, блідість, загальний спазм тощо.

У Міністерстві оборони Росії заявили, що хімічна атака у Сирії в місті Хан Шейхун виникла через виток газу на складах сирійських повстанців після того, як їх авіація обстріляла війська сирійського уряду.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...