facebook

Україна наближається до точки неповернення, — Сироїд

Незабаром прийде такий момент, коли Україні доведеться обирати — залишитися в залежності від Росії, провівши вибори під окупацією, і далі жити в чужому конфлікті, або визнати окупацію і визначати шлях повернення територій.

694879

 

Про це пише віце-спікер парламенту Оксана Сироїд у статті для DT.ua.

Цей вибір буде робити Верховна Рада, і, оскільки держава не спроможна провести вибори в окупації, парламент зобов’язаний їх заборонити, наголошує заступник голови парламенту.

На її думку, перше, що повинна зробити Україна — юридично зафіксувати, що Росія є окупантом, що дасть нам низку переваг.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

По-перше, ми зафіксуємо факт порушення міжнародного права і визначимо відповідального за це порушення. А також, відповідно до Женевської конвенції, покладемо на Росію відповідальність за всі руйнування, порушення прав людей і злочини на окупованих територіях. По-друге, ми припинимо обговорювати питання виборів в “окремих районах Донецької та Луганської областей”, заборонимо їх і почнемо обговорювати щось більш наближене до здорового глузду. По-третє, ми дамо підстави звертатися по компенсацію за збитки, завдані Росією, не тільки Україні як державі, а й людям, які постраждали внаслідок неназваної війни. По-четверте, ми юридично поєднаємо факт окупації Криму і частин Луганщини й Донеччини”, — йдеться в статті.

Сироїд також додала, що визнання окупації зруйнує схеми, за якими Україна зараз по суті сама фінансує окупантів, торгуючи з ними легально і контрабандно.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...