facebook

Ціна кредиту МВФ: Україна хоче дозволити продаж сільгоспземель з 2018 року

Також українське керівництво має намір провести роз’яснювальну кампанію для донесення до громадськості переваг цієї реформи, пише УНІАН.

Україна планує до кінця травня 2017 року прийняти закон, що регламентує обіг земель сільськогосподарського призначення, і з 2018 року – після закінчення мораторію – запустити продаж сільгоспземель.

Прийняття до кінця травня необхідного закону є структурним маяком МВФ, а готовність запустити продаж сільгоспземель міститься в листі Фонду про наміри українського керівництва.

“Лібералізація ринку землі, включаючи продаж сільськогосподарської землі, залишається важливою для посилення потенціалу економічного зростання України. У зв’язку з цим ми створили робочу групу з відповідними міністерствами у співпраці зі Світовим банком, яка підготує закон для відкриття ринку землі та її продажу з урахуванням обмежувальних заходів. Прийняття парламентом закону про обіг сільгоспземель очікується в кінці травня 2017 року. Після закінчення мораторію на продаж сільгоспземель в кінці 2017 року, з’явиться можливість продажу державної та приватної землі (з 2018 року)”, – йдеться в листі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...