facebook

Як зекономити “бабло” на будівництві: замість свай – пустотіла «перепалена» цегла (ВІДЕО)

Унаслідок невиконання будівельних норм, житлові споруди, не дай Боже, будуть падати на голови мешканців міста? Про це повідомляють прикарпатські ЗМІ.

У рекреаційній зоні Івано-Франківська (водоохоронна зона міського озера) по вул. Мазепи, 144 під виглядом спортивно-оздоровчого та рекреаційного об’єкту зводиться елітне житло (земельна ділянка Івано-Франківської обласної організації ТСО України), генеральним підрядником виступає таке собі ПП «Прикарпаття і К».

Там, де раніше знаходились спортивні майданчики, тенісні корти та відпочинкові зони зараз працює важка техніка – екскаватори, великовантажні автомобілі та крани. Куди дивиться міська влада? А чи не з їх відома відбувається ця вакханалія? Для чого їх тоді ми обирали?

Водночас, має місце невідповідність Генеральному плану Івано-Франківська містобудівним умовам та обмеженням (архітектурно-планувального завдання), що видавались для проектування будівництва об’єктів, суперечність фактичного об’єму будівництва технічним умовам (тепло-, водо-, газо-, електропостачання тощо), нецільове використання земельної ділянки, протиправність складання в цілому проектною організацією проектної документації та недотримання проекту при будівництві вказаного об’єкту.

Критичність ситуації полягає в тому, що згідно ДБН і висновків геодезистів, фундамент вказаної споруди повинен триматися на бетонник сваях (у зв’язку із типом ґрунту). Однак, як у нас у місті заведено, з метою економії витрат і збільшення заробітку, забудівник-скупердяга спорудив фундамент із бетонної подушки та будівельних блоків. Кричущим порушенням проекту будівництва та ДБН є зведення усіх 11 поверхів (дозволено 7-9) з пустотілої «перепаленої» цегли (вимога – монолітна).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Однак, недобросовісним забудівником станом на даний час активно розпродуються квартири у вказаному об’єкті шляхом укладення договорів «дольової участі у будівництві».

Особливу увагу громадськості необхідно звернути на той факт, що вказаний об’єкт може бути ніколи не введений в експлуатацію, як наслідок сотні обдурених людей. І хто буде відповідати, коли внаслідок не виконання будівельних норм, це все, не дай Боже, буде падати на голови мешканців міста?

У разі коли загребущі чиновники нашого міста підуть на злочин і введуть вказану «горе-будову» в експлуатацію, то при повному заселенні жильців у будівлю, вона може бути визнана аварійною!

На даний час міська влада, маючи важелі впливу, абсолютно злочинно бездіє (“савпадєніє – нє думаю”!).

Цікавий факт №1: Існують дві будівельні компанії «Прикарпаття і К» – пп «Прикарпаття і К» та ЗАТ «будівельна компанія «Прикарпаття і К». Друга фірма, до речі, перебуває в процесі банкрутства з 2012р., але ніяк не може завершити цей процес. ЇЇ засновник і керівник Дуляновський Олександр Франкович являється також керівником ПП ««Прикарпаття і К», яке заснувала Дуляновська Тетяна Анатоліївна.

Цікавий факт №2: Згідно земельного кадастру, існують 4 різні земельні ділянки з різними кадастровими номерами, проте з однаковим місцем розташування за адресою Івано-Франківська область, м.Івано-Франківськ, вулиця Гетьмана Мазепи, 144.

Джерела:

– http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:yBu28UOkx1YJ:gk-press.if.ua/x22206/+&cd=2&hl=ru&ct=clnk&gl=ua&client

– http://firtka.if.ua/?action=show&id=99545

– http://kurs.if.ua/articles/u_frankivsku_organizatsiya_shcho_zabudovuie_miske_ozero_pogrozhuie_vyselennyam_sportshkoli_33578.html

– http://www.versii.if.ua/novunu/v-nezakonniy-zabudovi-bilya-miskogo-ozera-frankivska-vzhe-prodano-dekilka-kvartir/

– http://stanislavske.tv/ne-vam-vyrishuvaty-na-yakij-mashyni-meni-jizdyty-zamovnyk-skandalnoji-zabudovy-v-ivano-frankivsku-deputatam-video-stv/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...