facebook

10% працівників освітніх закладів мають скоротити

1462274520_21880fdbc8aa9c6ebbfefa7110a2a8b5
У Міністерстві освіти України вирішили скоротити кількість працівників навчальних закладів на 10 відсотків. Насамперед, планують звільнити адміністративний, управлінський та господарчий персонал, повідомляє ZIK.
У Міносвіти наказали керівникам навчальних закладів вже до 15 липня надати інформацію про скорочення персоналу. Щоправда, підписане розпорядження не стосується учителів та викладачів. Адже на 10 відсотків мають зменшити кількість керівного, адміністративного, управлінського та господарського персоналу.
Зокрема, двірник однієї із львівських шкіл пан Віктор побоюється, що теж може потрапити під скорочення.
«Після 45-ти років практично нереально знайти роботу, ще й державну, щоб в Пенсійний фонд надходило», – каже пан Віктор.
Директор школи, де працює чоловік, розповідає: відколи у 2012 році тодішній міністр освіти Дмитро Табачник видав наказ про заборону збільшувати чисельність працівників, новий персонал у школу не набирали, хоча учнів щороку стає більше.
«За кожного потрібно боротися, адже якщо детальніше переглянути штатний розпис, нам бракує працівників. Перевантажений працівник чи педагог не може працювати якісно і ефективно», – вважає директор навчального закладу Іван Лозенко.
Тож директор зізнається: навіть не знає, як до 15 липня обрати зі списку працівників школи тих, кого доведеться звільнити, адже усі і без того перевантажені роботою.
«Зараз у нас немає ставки електрика – лише півставки робітника. А вони роблять все. Я навіть не знаю, коли заберуть когось із них, як виходитимемо із ситуації», – зазначає заступник директора школи Ярослава Палійчук.
Тим часом у Львівській міськраді вже відреагували на наказ міністерства. Депутати вважають рішення Міносвіти про скорочення працівників необґрунтованим.
«Я вважаю, що у наш час позбавляти людей заробітку – дуже неправильний хід. На комісії гуманітарної політики ми розглядаємо питання про реорганізацію та реформування шкіл. І перше, що обговорюється – чи люди втратять роботу», – каже депутат ЛМР Ігор Дякович.
Тож міські обранці планують писати звернення від ЛМР до уряду, щоб там переглянули або ж скасували наказ про скорочення персоналу.
Джерело – http://7dniv.info/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...