facebook

Американський мільярдер Девід Рокфеллер помер у віці 101 року

Причиною смерті стала зупинка серця. Статки впливового банкіра, мільярдера і благодійника оцінюють у понад три мільярди доларів.

У США в понеділок, 20 березня, помер впливовий банкір, філантроп і мільярдер Девід Рокфеллер. Про факт його смерті внаслідок зупинки серця повідомили в Фонді Рокфеллера. “Сьогодні світ втратив видатного чоловіка та благодійника, а ми – хорошого друга та натхненника”, – цитує повідомлення фонду інформагенція dpa.

Девід Рокфеллер помер у віці 101 року у своїй резиденції Pocantico Hills поблизу Нью-Йорка. Він був останнім живим онуком легендарного американського нафтового магната Джона Рокфеллера (1839-1937), засновника компанії Standard Oil. Батько Девіда був єдиним сином магната, а мати Еббі – меценаткою, яка підтримувала мистецтво та стала співзасновницею Музею сучасного мистецтва у Нью-Йорку.
Двічі не погодився стати міністром фінансів США
Девід Рокфеллер мав активне ділове життя. Згідно з його офіційною біографією, за свій вік він зустрівся з понад 200 главами держав та урядів у майже сотні країн світу. Близько 35 років він очолював Chase Manhattan Bank (нині – JP Morgan Chase) і зробив його одним із американських фінансових інститутів, які мають найбільше закордонних представництв. Цей банк першим серед інших американських відкрив свої філіали в Росії та Китаї.
Рокфеллер двічі отримував пропозиції стати міністром фінансів Сполучених Штатів – від президентів Джиммі Картера та Річарда Ніксона, але відхилив обидві пропозиції, пише New York Times.
Мільярдер також багато жертвував на благодійність. За даними фахового журналу Inside Philanthropy, після його смерті Гарвардський університет, нью-йоркський Музей сучасного мистецтва та Університет Рокфеллера успадкують майже по 100 мільйонів доларів.
Економічний часопис Forbes оцінив статки Девіда Рокфеллера у близько 3,3 мільярда доларів.
Зі своєю дружиною Маргарет, яка померла в 1996 році, Девід Рокфеллер мав шістьох дітей та десятьох внуків.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...