facebook

Тепер треба обирати між пенсією і зарплатою?

Українці обиратимуть між пенсією і зарплатою.Кабмін готує пенсійну реформу. Привести її в дію планують до кінця 2017-го року. Пенсіонери, які ще працюють, пенсію не отримуватимуть. Не матимуть її й ті, у кого недостатньо стажу.

Такі дії зумовлені тим, що пенсійне забезпечення планують підвищити. До таких змін тернополяни ставляться по-різному. Одні кажуть, якщо грошей вистачатиме, то працювати непотрібно. Такпм чином збільшиться кількість робочих місць. Інші ж не готові залишити своє робоче місце.

Дуже багато молодих людей безробітні. І не ожуть знайти вакансію через те, що пенсіонери працюють до 70-ти. На мою думку, було б добре пенсію підняти і по звільняти всіх пенсіонерів. Дорогу потрібно давати молодим, – переконана тернополянка пані Марія.

Думаю це хороша ідея. Якщо людина хоче працювати, то є два аспекти: можливо їй не вистачає на прожиття, а можливо просто любить свою роботу, не хоче звільняти для молодих. Тому через цю реформу людині прийдеться обирати. – Каже пенсіонерка пані Валентина.

Якби у пенсіонера була достойна пенсія, то він звичайно не йшов би на роботу. А оскільки ми на межі виживання, то пенсіонер йде на роботу. Яка може бути гідна пенсія? Ви погляньте на наші тарифи?! – Обурюється пані Людмила.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Загалом в Україні близько 12 млн пенсіонерів. Отримувати пенсію будуть лише ті, хто має повний стаж роботи. Якщо ж кількох років не вистачає – їх можна купити, запевнив міністр соціальної політики Андрій Рева. Однак, дозволити собі пенсію зможе не кожен. За попередніми підрахунками, один місяць буде коштувати 704 гривні. Відтак рік стажу обійдеться у 8448 гривень.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...