facebook

Прокинулася після 7 років в комі: дивовижний випадок у Сербії

У Сербії дівчина вийшла з коми через 7 років і вперше побачила свою доньку.
У Сербії сталася дивна історія – через 7 років перебування в комі дівчина на ім’я Даніела Ковачевич прийшла до тями. Про це повідомляє Daily Mail.

У 2009 році, коли їй було всього 17 років, дівчина завагітніла, проте під час пологів відбулося зараження крові і розвинувся сепсис. В результаті вона впала в кому.

Вона стала однією з найбільш довгоживучих коматозних пацієнтів в Сербії. Виховання маленької Марії цілком лягло на її бабусю і дідуся по материнській лінії. Вони намагалися замінити їй матір і батька, і одночасно робили все, щоб Даніела повернулася до життя. Після семи років коми багато хто сумнівався, що це можливо – але тільки не Марія.

Дідусь Марії Джордж Ковачевич розповів:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Після занять вона щодня приходила до мами. Вона тримала її за руку, гладила по голові, намагалася розсмішити і не втрачала надії, що одного разу та прокинеться і обійме її.

І диво таки сталося! Зараз жінка проходить реабілітацію. Вона вже здатна сидіти, стежити за розмовою, тримати планшет і ручку.

 

Її семирічна донька тепер проводить біля ліжка мами ще більше часу, ніж раніше. Але подальша реабілітація Даніели в німецькій клініці, де вона зараз перебуває, під питанням.

Сім’я намагається знайти гроші, але дуже багато коштів йде на щоденний догляд за Даніелою: їй потрібно купувати їжу і ліки, і кожні три години міняти підгузки для дорослих.

Джордж Ковачевич говорить:

Три місяці реабілітації після семи років коми – це дуже мало. Коли людина ламає руку, їй потрібно три місяці на відновлення. А тепер уявіть, скільки часу знадобиться моїй дочці. Нещодавно вона змогла пройти 800 метрів – це дуже велике досягнення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...