facebook

В Україні планують запровадити нові держномери для таксі

Юрій Лавренюк, заступник міністра інфраструктури України, в інтерв’ю «Канал 24» повідомив, що останнім часом кількість нелегальних таксистів тільки в Києві збільшилася на 50%. Що, відповідно, вимагає реакції від органів влади. Нагадаємо: згідно зі статистичними даними, на ринку перевезень таксі задіяно біля 200 тисяч автомобілів і стільки ж людей, а в рамках правового поля з цієї кількості працює лише 15%.

Жовті номери дадуть змогу поліцейським та іншим контролюючим службам відрізняти легальних перевізників від тих, що працють без ліцензії. Вартість спеціальних номерних знаків повинна зберегтися на рівні 100-150 гривень, а видавати їх будуть у Сервісних центрах МВС.

В цілому, рішення просте і логічне – відокремити тих, хто працює «по-білому», виконуючи ліцензійні умови та сплачуючи податки, від тих, хто намагається зайняти місце на ринку перевезень нелегально. Але виникає ще одна проблема – онлайн-сервіси пошуку водіїв, які фактично є диспетчерськими таксі. Ці служби вже створили свої автопарки, провели рекламні кампанії, напрацювали коло клієнтів… В таких сервісах в основному працюють не таксисти, а звичайні власники легкових авто, які ніяк не захочуть «прикрашати» свою машину спеціальними наклейками, встановлювати таксометр, і отримувати жовті номери.

І все ж, працювати можна або за законом і правилами, або ніяк. Рішенням проблеми «водіїв за викликом» може стати ухвалення законопроекту №5356. В ньому перевізники поділяються на таксистів як таких, що мають розширені можливості, та «водіїв за викликом», які зможуть в рамках правового поля і з оплатою податків також надавати послуги з перевезення пасажирів на автомобілі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...