facebook

На що потрібно звертати увагу при виборі квартири

Сьогодні ця тема є дуже актуальною для багатьох, як говорив Білл Гейтс «нерухомість є найкращою інвестицією».
Але ж, як і на всіх ринках, так і в нерухомості, товар є різний. Тож, як вибрати нерухомість щоб не шкодувати згодом?

Перш за все, Ви повинні змиритися, що ідеальних варіантів не буває, тому треба вирішити для себе, з якою ціллю Ви купляєте житло і що саме для Вас є найважливішим.

Наприклад, якщо ви купляєте квартиру під здачу в оренду, то насамперед це має бути вигідне розташування. Розвинута інфраструктура і хороше транспортне сполучення- це є найважливішим! Якщо плануєте студентам-наявність поруч навчальних закладів. Вам не потрібна велика площа тому, що Ви не здаєте квадратні метри в оренду, для чого переплачувати за них при купівлі. Якісні будови зазвичай дорожчі в ціні, але при здачі в оренду це також не береться до уваги, тому «навіщо платити більше». Але не варто економити і брати на окраїні, звичайно «і там знімуть», але ж і за набагато нижчою ціною, а при купівлі різниця в ціні між спальним районом і окраїною невелика.

Якщо Ви купляєте квартиру щоб потім продати і таким чином на цьому заробити, що зараз є актуально. Потрібно купляти житло в новобудові на етапі будівництва, після здачі в експлуатацію будинку, квартира суттєво зросте в ціні, якщо ще й заселена, хоча б частково – стає цікавою для клієнта, який за гарантію готовий і переплатити. Вторинне житло в цьому випадку не цікаво розглядати тому що попит і ціни на нього тільки падають. На окраїні також не варто купляти по тій же причині, що й із здачею в оренду. Не беріть найдешевше – дешевий сир тільки в мишоловці, потім не зможете продати вигідно для Вас.

Якщо ви обираєте житло для себе – мабуть найважливішим є розташування (можливо є прив’язка до роботи, школи, батьків, напрямку виїзду з міста) і якість будівництва. Якість є дуже важливою для житла, адже Ви купляєте квартиру не щодня і не на рік і не два. Тому хочеться щоб будинок і через 5-10 років мав презентабельний вигляд, був теплим і затишним, що нажаль є рідкістю на сьогоднішній день серед новобудов міста. Звертайте увагу чи є двір біля будинку, в ідеалі закритий, чи є місце для парковки чи гараж, навіть якщо у Вас немає машини, згодом можливо буде, не міняти ж через це квартиру. Чи є наявність дитячого майданчику, також, навіть якщо ще немає дітей-будуть! І також чи є поруч дитячі садки, школи, супермаркети, ринки, і т.д., кожен вирішує сам, що для нього є потрібніше біля дому. Не варто купувати для себе житло над дорогою чи біля вокзалу, шум Вам не потрібен, як би не переконували що в квартиру чути не буде, краще вибрати тихіше місце, або хоча б варіант з вікнами в двір.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Не варто відмовлятися від послуг агентств нерухомості, краще довірити все професіоналам, тим паче, якщо є такі, які працюють напряму від забудовників і Ви нічого не втрачаєте. Говорите свої побажання і майстри своєї справи підберуть для Вас всі можливі варіанти, розкажуть плюси і мінуси кожного з них, які Ви як аматор можете не помітити. Їм немає значення в якому із будинків ви придбаєте житло, тому почуєте об’єктивну оцінку того чи іншого будинку. Головне не попастися в руки шахраєм, які є у всіх галузях. Вони є посередниками, тому не потрібно з ними заключати ніяких договорів.

Кожна людина є унікальною і в кожної свої пріоритети – визначте їх і вперед на пошуки. А у наступних дописах я, як незалежний експерт, розкажу Вам про кілька будинків, які були б цікаві для Вас по кожному із варіантів купівлі.

Будьте розумними!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...