facebook

Навіть кохання не врятує: вчені пояснили, як лише одна звичка руйнує будь-які відносини

Психологи із Стенфорда провели незвичайне дослідження, щоб дізнатися, що найчастіше руйнує стосунки. Вчені опитали 120 традиційних пар, при цьому молодим людям і дівчатам було від 18 до 25 років і разом вони були не менше півроку.

Результати дослідження показали, що для відносин є згубним, якщо один партнер пригнічує іншого. У таких випадках починаються сварки і в кінцевому підсумку все це призводить до розставання.

Також вчені відзначили, що негативно позначається на відносинах, якщо один з представників пари збирає образу або злість на іншого. Психологи впевнені, що кожну проблему треба обговорювати і скидати з себе всі неприємні емоції.

“Дійсно, найтяжчі і хворобливі розриви, коли у людей є маса нез’ясованих ситуацій. Вони накопичуються, і відбувається криза у відносинах, а необхідно якомога більше спілкуватися. Якщо ви живете на одній території з людиною, то ви повинні щовечора дізнаватися, що з нею відбувається, що вона відчуває. І не таїти якісь образи, потрібно вміти вести діалог.Є спеціальні прийоми, як обговорювати це, але не призводити до конфлікту. Потрібно не вішати ярлики, а говорити від себе, тобто: “коли ти зробив так, то я відчув те-то”. Ми так не критикуємо, а говоримо саме про свої переживання. Це одна з форм. І взагалі, пригнічені емоції переходять в хвороби тіла, це все наростає, як нарив, і цього потрібно намагатися уникати “, – сказала фахівець.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...