facebook

Онкологи фіксують зростання захворюваності на один із типів раку у 20-річних

Фахівці констатутють, що захворюваність на колоректальний рак (товстого кишечника та прямої кишки) зросла серед покоління міленіалів, а знижуватися почала у поколінь віком 55 і старше.

Дослідження, опубілковане у журналі американського Інституту раку показало, що кількість випадків колоректального раку протягом 1980-2013 років зростала на 1-2% щороку в людей 20-30 річного віку.

Останні десятиліття захворюваність на рак прямої кишки збільшувалася навіть швидшими темпами – до 3% на рік у 20-30 річних людей та на 2% у тих, кому 40-54 роки, йдеться на The Washington Post.

Дослідниця Американської спілки раку Ребекка Сігель, яка керувала згаданим дослідженням, підтвердила, що цей тип онкозахворювання найчастіше мають люди покоління міленіалів та Х.

Сігель проводить аналогію із “епідемією ожиріння” в американців, вважаючи, що фактори масової зміни способу харчування та сидячий спосіб життя могли вплинути й на функціонування шлунково-кишкового тракту.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Пухлини колоректального раку виявити непросто – переважно вони з’являються на внутрішній частині кишечника. Утворені поліпи можуть розростатися, набуваючи властивостей злоякісних пухлин.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...