facebook

У ВООЗ назвали найнебезпечніші для людини бактерії

Всесвітня організація охорони здоров’я оприлюднила перелік стійких до медпрепаратів бактерій, що становлять найбільшу загрозу для здоров’я людини.

ac36c98-baterii-vooz-infekciji1

Оприлюднений перелік планують обговорити напередодні саміту “Великої двадцятки” у Німеччині. Так фахівці намагаються нагадати урядовцям із різних країн про необхідність пошуку нових засобів лікування, йдеться на ВВС.

Апробовані ліки можуть не діяти на нові інфекції, а отже вони поширюватимуться. Експерти ВООЗ сформували список бактерій з огляду на вже наявні показики смертності та поширеності інфекцій.

Критично небезпечними є бактерії, які можуть спричинювати серйозні інфекції крові та легень: Acinetobacter baumannii (стійка до карбапенему), Pseudomonas aeruginosa (стійка до карбапенему), Enterobacteriaceae, зокрема Klebsiella, E. coli, Serratia та Proteus (стійка до карбапенему).

Високий рівень пріоритету зберігається для мікроорганізмів: Enterococcus faecium – стійкий до сильного антибіотика ванкоміцину; Золотистий стафілокок (резистентний до метициліну), Helicobacter pylori (стійкий до кларитроміцину), Сальмонела (стійка до флуорохінолону), Neisseria gonorrhoeae (резистентна до цефалоспорину).
Меншу загрозу, ніж попередні 2 категорії, становлять такі небезпечні бактерії: Пневмокок, який виробив стійкість до пеніциліну; Гемофільна паличка (резистентна до ампіциліну); Шигела (стійка до фторхінолону).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вони спричинюють менінгіти, зараження крові, шкірні інфекції, складні розлади шлунково-кишкового тракту, ниркову недостатність.

Раніше повідомлялося, що вчені Гарварду у відео пояснили, чому не варто довго лікуватися антибіотиками.

Їм вдалося показати, як штами бактерій розвивають стійкість до різних типів антибіотиків навіть у найпотужнішій концентрації.

25-річна студентка з Австралії зробила ще один кроу уперед і винайшла альтернативу антибіотикам.

Студентка розробила полімерний пептид, який є структурою із повторюваних ланцюгів білків в формі зірки та здатен убивати 6 різних супербактерій без втручання антибіотиків, руйнуючи їхні клітинні мембрани.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...