facebook

Ліки безкоштовно: хто і коли може отримати компенсацію витрат

З 1 квітня уряд буде компенсувати вартість ліків для хворих, зокрема гіпертонією. Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

images

За його словами, ця категорія громадян буде отримувати ліки безкоштовно. Крім цього, він заявив, що результатом медичної реформи має стати збільшення тривалості життя українців на сім років.

Ці заяви прем’єр-міністра прокоментував менеджер групи з реформи системи охорони здоров’я «Реанімаційного пакету реформ» Олександр Ябчанка, зазначивши, що українцям компенсують вартість далеко не всіх ліків.

«Заява прем’єра в рамках тих, раніше задекларованих обіцянок, щодо доступу громадян до медичної допомоги, зокрема до ліків. Власне, мова йде про те, що частину ліків громадяни отримуватимуть безкоштовно шляхом так званої реімбурсації, а ціни на частину ліків будуть встановлюватися так званим референтним ціноутворенням», – пояснив Ябчанка для «Голосу столиці».

За його словами, передовсім мова йде про три категорії громадян: хворих на серцево-судинні захворювання, на бронхіальну астму і цукровий діабет другого типу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Популрне: “Аж волосся дибки стало”: Рада піднесла українцям податковий подарунок

Також експерт пояснив, що вартість дорогих ліків компенсовувати не будуть, гроші повернуть лише за ліки «базової категорії».

«Ні, безкоштовно забезпечуватимуться ліки тої цінової категорії, скажемо, базової категорії. Якщо ж громадянин матиме бажання купити дорожче ліки, то він зможе просто доплачувати цю різницю, про це неодноразово заявляла в.о. міністра пані Супрун», – додав він.

Ябчанка пояснив, що такі ліки хворий мав би отримувати за рецептом від свого лікаря, а отримувати їх він повинен в аптечній мережі безкоштовно, а потім аптечна мережа буде отримувати за це компенсацію від держави.

Повідомляється, що кожен громадянин, який буде отримувати від свого лікаря відповідний рецепт, буде отримувати ці ліки в аптечній мережі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...