facebook

Як розмовляти з неврівноваженими та емоційними людьми

Як часто вам доводиться розмовляти з агресивними чи дуже емоційними людьми? І чи приносить вам таке спілкування задоволення? Доктор Альберт Дж. Бернштейн пропонує використовувати 3 фрази, які допоможуть направити діалог з такими індивідуами в конструктивне русло.

220

Якби на Землі всі люди були спокійними і врівноваженими, життя виглядало б набагато простішим. Але правда в тому, що навіть врівноважені та розсудливі люди можуть час від часу давати волю емоціям, дозволяючи їм брати над собою верх. І якщо ви не можете завжди уникати людей, які не вміють себе контролювати, потрібно навчитись робити спілкування з ними менш болісним та неприємним.

Тому пропонуємо вам уривки інтерв’ю з доктором Альбертом Дж. Бернштейном, який працює з людьми з психічними розладами. Він навчився контролювати спілкування, яке виходить з-під контролю, та повертати його в нормальне русло.

Ось 3 фрази, які допоможуть заспокоїти навіть найагресивнішого співрозмовника, та перетворити розмову з ним в продуктивне спілкування.
1. “Будь ласка, розмовляйте повільніше. Я справді хочу допомогти вам”.

Проблема може бути не втому, що співрозмовник й справді розмовляє дуже швидко, а в тому, що людина кричить зі всієї сили або нестримно ридає. Але ця фраза володіє надзвичайною магією.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На думку Бернштейна, вона дієва, тому що ви в такий спосіб руйнуєте очікування вашого співрозмовника. Адже він думає, що ви почнете розмовляти з ним таким же тоном, але натомість ви лише просите пояснити свої претензії. Ви зацікавлені в діалозі, і це хороший мотив для співрозмовника, щоб почати думати більш конструктивно.
2. “Що ви хочете, щоб я зробив”?

Цей метод працює за таким же принципом, як і попередній. Ви показуєте своєму співрозмовнику, що готові до співпраці. Як результат, його емоційна стіна зникає і штовхає до діалогу.
3. Задавайте уточнюючі запитання

Немає значення, наскільки ваш співрозмовник божевільний. Головне — не казати йому про таку свою думку, тому що це не допоможе налаштуватись на нормальну розмову, і може спровокувати його до ще більшої агресії.

Тож навіть після заяви, що він — Елвіс, і зумів повернутись з мертвих, запитайте його, чому ніхто не чув його нових пісень? Але ні в якому разі не акцентуйте на його проблемах з психікою.

Навчившись слухати емоційних та розгніваних людей, заспокоюючи їх та даючи безліч запитань, ви не лише допоможете їм повернутись до нормального стану, але й направите вашу розмову в конструктивне русло.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...