facebook

Перші українські іммігранти Чикаго. Історія успіху родини Музик

Максим Музика приїхав в Америку з України у 1890 році і оселився в Пенсильванії. Він почав працювати на вугільній шахті, щоб заробити гроші та привезти у Сполучені штати свою родину. Міцної статури, понад шести футів висотою, чоловік отримав найнебезпечнішу роботу по закладці динаміту в шахти.

o

Пропрацювавши рік на шахті, Максим повертається в Україну, щоб привезти в Америку свою сім’ю і дітей, Василя та Марію.

Родина Музик переїхала в околицю West Pullman в Чикаго в надії на краще життя; перед ними відкривалися великі можливості. Діти росли, Василь закінчив середню школу і почав працювати на підприємстві Пульмана. У цей час молодий хлопець зауважив, що похоронні будинки на південній стороні Чикаго використовують горе іммігрантів для особистого збагачення.

Натхненний ідеєю допомагати своїм землякам, Василь у 1913 році поступає на навчання в Mortuary College. Через два роки, 1 квітня 1915-го, він відкриває свій перший похоронний будинок за адресою 2157 West Chicago Avenue в околиці Ukrainian Village.

Його сестра Марія Музика теж вирішила розпочати навчання в школі, щоб стати ліцензованим директором похоронного будинку. Вона отримала посвідчення у 1919 році і стала однією з перших жінок в Чикаго, що керувала бізнесом в похоронній галузі разом зі своїм братом Василем. Сім’я Музик спочатку використовувала для поховань коней та віз, а в 1919 році вони придбали свій перший автомобіль – Каннінгем 1917 року (Cunningham).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

5 вересня 1922 року народився перший син Василя, Василь Богдан “Денні” Музика. Коли Денні виріс та завершив чотирьохрічну військову службу у ВПС США, він, по слідах батька та тітки, відправився на навчання у Коледж похоронних та ритуальних послуг (Mortuary College). Денні отримав вчений ступінь у 1947 році і розпочав роботу у сімейному бізнесі зі своїм батьком.

ls

З часом Денні Музика одружився, у нього народилося четверо дітей. Двоє з його дітей – Маргарет М. Музика і Василь Майкл Музика (наймолодший та єдиний син) – вирішили залишитися в сімейному бізнесі. Маргарет закінчила Worsham College of Mortuary Science у 1976 році і почала працювати в Muzyka Funeral Home на Чикаго-авеню.

Незабаром, у 1980 році, родина Музик вирішила відкрити другий похоронний будинок в окрузі Джефферсон Парк на північно-західній стороні Чикаго (5776 West Lawrence Avenue). Тут після закінчення у 1983 році Worsham коледж, з батьком Денні почав працювати представник четвертого покоління Музик в Америці, Майкл Музика.

Майкл народився і виріс в Чикаго. Він завжди хотів бути подібним на свого батька, Василя Богдана “Денні” Музику, який багато допомагав людям, був щедрим і активним в житті української громади.

history6-1

З 1915 року сімейний бізнес української родини Muzyka & Son Funeral Home допоміг тисячам сімей провести в останню путь своїх рідних та близьких. Вони з гордістю продовжують свої сімейні цінності на основі бездоганного сервісу та роблять усе можливе для сімей, які потребують їхньої допомоги.

Сьогодні Muzyka & Son Funeral Home – це похоронний будинок з українськими традиціями та столітнім досвідом. Українці звертаються сюди по допомогу, тому що знають: Михайло Музика (MICHAEL MUZYKA) та його високопрофесійний персонал подбають про кожного. Вони справжні знавці своєї справи і роблять усе можливе, щоб полегшити біль вашої втрати.

11407008_853463824722242_6195244735679994212_n

1DSCN0226

2DSCN0228

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...