facebook

В Україні вирішили запустити серійне виробництво найбільшого в світі літака

Державне підприємство «Антонов» розглядає можливість запуску серійного виробництва найбільшого у світі літака Ан-225 «Мрія».

mriya_antonov

Про це в інтерв’ю ЛIГАБізнес заявив перший віце-президент компанії Олександр Коцюба, передає «Обозреватель».

«За скромними оцінками, створення і запуск такого літака в серійне виробництво оцінюється в 3-4 млрд доларів. Левову частку витрат займає підготовка виробництва, виготовлення оснащення, закупівля обладнання, сертифікація і випуск конструкторської документації «, – повідомив Коцюба.

За його словами, певний інтерес до співпраці для виробництва літака є у китайських інвесторів, але їх можливостей недостатньо.

«Є певний інтерес з боку Китаю. Для них така сума цілком підйомна. Але поки це на рівні обговорення. «Мрія» цікава не тільки як унікальний комерційний перевізник. Такий літак прикрасить собою імідж будь-якої країни. Але для однієї компанії такі суми непомірно великі. Ми бачимо це як якийсь міждержавний проект», – пояснив віце-президент компанії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Що стосується другого екземпляра літака, то, за словами Коцюби, «технічно це можливо».

«У нас є все для складання планера – фюзеляж, крило, хвостове оперення. Але для побудови другого Ан-225 будуть потрібні значні кошти. Зовнішній вигляд літака практично не зміниться, але з точки зору техніки та інженерії це буде зовсім інший літак – з новітнім обладнанням і двигунами», – додав він.

Ан-225 «Мрія» – єдиний в світі літак, здатний транспортувати 169 тонн різноманітного за своїми характеристиками (вагою, розміром, несиметричною площею опорної поверхні тощо) вантажу. До того ж використання Ан-225 дозволило істотно зменшити вартість перевезення у порівнянні з доставкою цього вантажу двома літаками Ан-124-100 «Руслан».

Нагадаємо, нещодавно «Мрія» вперше відправився Австралію, чим викликала неабиякий резонанс у шанувальників авіації. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2016/05/28/v_ukraini_vyrishyly_zapustyty_seriyne_vyrobnytstvo_naybilshogo_v_sviti_703328

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...