facebook

Німецьких батьків просять знищити “ляльку-шпигунку”

У Німеччині державний наглядовий орган закликав батьків знищити іграшкових ляльок на ім’я Кайла, бо комп’ютерні технології, які в них використовуються, можуть призвести для розкриття особистих даних.
Із такою завою виступила Федеральна мережева агенція (Bundesnetzagentur), яка наглядає за дотриманням законності в телекомунікаційній сфері.

_92851826_gettyimages-451250922
Експерти кажуть, що хакери можуть отримати доступ до блютус-пристрою, вбудованого в ляльку, аби підслуховувати за дитиною чи розмовляти з нею.
Виробник іграшок Genesis Toys поки не коментував цю заяву.
Група компаній Vivid Toy, яка займається дистрибуцією цих ляльок, раніше заявляла, що окремі випадки хакерських зламів були ізольовані, і їх вивчають спеціалісти.
Там також обіцяли оновити програмне забезпечення іграшки, щоб зробити її безпечнішою.
Але експерти кажуть, що проблему так і не розв’язали.
Лялька Кайла, яка має доступ до інтернету, вміє відповідати на запитання користувача. Наприклад, якщо дитина спитає, як називають маленького коника, іграшка може відповісти: “Його називають лошатком”.
Про те, що програмне забезпечення, яке працює в ляльці, можна зламати, вперше стало відомо у січні 2015 року. Тоді на продукт поскаржилися товариства споживачів зі США та ЄС.
Перевіряти ляльку на відповідність нормам ЄС взялася Єврокомісія.
У Німеччині діють суворі закони з охорони приватного життя, які передбачають тюремне ув’язнення для тих, хто незаконно зберігає пристрої для стеження.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...