facebook

Генерал СБУ передав НАБУ документи, які підтверджують злочини Януковича

Генерал СБУ Віктор Трепак передав в Національне антикорупційне бюро документи, які доводять тотальну корупцію і зв’язок між керівниками вищих ешелонів влади Януковича.

unian_664066_650x410

Про це повідомляє «ДТ».

«Значна частина цих матеріалів – «амбарна книга» корупційних виплат, що систематично здійснювалися за рахунок» общака «,» чорної каси «Партії регіонів», – зазначив він в інтерв’ю.

Зазначається, що на підставі документів можна довести, що Янукович прийшов до влади незаконно і не був легітимним президентом України. Документи також розкривають, що в 2010 році приходу Януковича до влади підіграв і чинний на той час гарант.

За наявною інформацією, політична партія Януковича витратила на хабарі та інші підкупи близько $2 млрд.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Хабарі на суму $500 тис. або $1 млн. були чи не нормою. Часто вони досягали 5, восьми і навіть $20 млн. готівкою», – повідомив Трепак.

Серед фігурантів цих матеріалів – посадові особи вищого рівня, міністри і керівники відомств, народні депутати, відомі політики, громадські діячі, представники міжнародних організацій, судді, в тому числі вищих судових інстанцій.

Документи також свідчать про участь в становленні режиму Януковича ЦВК, парламенту, судів, перш за все Вищого адміністративного суду і Конституційного суду.

Однак, за словами генерала, головні корупціонери досі не покарані. Більше того, «багато хто з них глибоко інтегровані в нинішню владу».

Генерал СБУ також зазначив, що на підкуп співробітників таких структур, як «Беркута», виділялися колосальні кошти задовго до подій 2013 – 2014 років.

Передані в НАБУ матеріали, на його думку, дозволяють глибше зрозуміти роль силових структур у становленні та існування режиму Януковича.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...