facebook

Дівчина з тернопільським корінням підкорила Голлівуд

За бойовими пригодами скандинавських вояків популярного серіалу «Вікінги» стежили мільйони глядачів. Проте мало хто знає, що одну з основних ролей войовничої героїні Лагерти грає канадська акторка, що є етнічною українкою. В Голлівуді вона — Кетрін Винник, проте вдома та в колі близьких друзів залишилася Катрусею Винницькою. А її батько — тернополянин.

8490361

Для Катерини це не перша серйозна роль. Онучка українського січового стрільця встигла знятись в близько 20-ти успішних стрічках та серіалах виробництва «Paramount Pictures», серед них — «Кохання та інші ліки», «Доктор Хаус», «Кіллери» (з Ештоном Катчером у головній ролі), «Криміналісти: мислити як злочинець», та інші.

Для фільму 2009 року «Cold Souls» («Холодні душі») акторці запропонували зіграти роль росіянки Свєти. Дівчині потрібно було вивчити діалоги російською мовою.

Ось як Кетрін згадує про цей випадок у одному зі свої інтерв’ю для «Starpulse»: «Коли надійшов сценарій, мені зателефонував агент та запитав чи я вмію розмовляти російською. Я відповіла: „Ні, проте можу розмовляти українською. Більшість людей різниці не помітять, тому все буде нормально“. Коли в місто приїхала режисер та кіносценарист стрічки Софі Бартез, я весь час розмовляла українською. Вона глянула на свого хлопця Андре та сказала: „Ми не розуміємо жодного твого слова. Ми розуміємо російську“. Тому я таки була змушена записатись на 4-денний інтенсивний курс російської…».

У 2012 році Винник отримала одну з головних ролей разом із Куртом Расселом у фільмі «Чорні мітки». Там вона грає подругу Рассела — українську танцівницю.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У 2002 році Кетрін Винник отримала премію «Найкраща актриса» на Нью-Йоркському міжнародному незалежному кіно та відео фестивалі («Short Film Award» New York International Independent Film & Video Festival) за роль у короткометражці «Daddy’s Little Girl» («Татова донечка»).

А вже за десять років, в 2012 стала володаркою премії «Краща актриса» на кінофестивалі у Беверлі Хілз («Best Female Performance» Beverly Hills Film Festival») за роль у фантастичній драмі «Children of the Air» («Дитя повітря»).

1f4d40a632d17bc0

Акторка не приховує свого походження, хоча зізнається, що на батьківщині ніколи ще не була. Проте попередньо планує влітку вперше приїхати з мамою на кілька днів до Києва.

В дитинстві, до 8 років, Катруся розмовляла виключно українською. В рідному Торонто займалася в «Пласті», щонеділі ходила в тамтешню українську школу імені Цьопи Паліїв та відвідувала греко-католицьку церкву. Згодом захопилася східними єдиноборствами, де досягла неабияких результатів, отримавши чорний пояс з карате і тхеквондо. З останнього — завоювала срібну медаль на чемпіонаті Канади. Кетрін Винник — ліцензований охоронець.

Про українське коріння спілкуємось з Катериною через скайп, коли між постійними зйомками акторка навідалась до батьків в Торонто. До розмови часто долучаються і батьки: мама Леся, віце-президент Україно-канадського конгресу та батько Роман. Зрештою, Кетрін сказала, що поспішає і ми мусили швидко завершити інтерв’ю, не поставивши дівчині ще багато питань.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...