facebook

Чого нам варто повчитись у австралійців

Лія Вандервельд, сертифікований спеціаліст із здорового харчування, спостерігаючи за життям австралійців, виділила 12 особливостей, яких нам варто повчитись в них.

118

Лія Вандервельд, сертифікований спеціаліст із здорового харчування, після переїзду зі Штатів в Австралію засвоїла кілька чудових уроків, якими ми сьогодні вирішили поділитись із вами.

Отож, що саме так характерно для австралійців і чого варто у них повчитись.

Переїхавши в Сідней із Нью-Йорка, Лія Вандервальд прожила там разом із своїм чоловіком майже 4 роки. За цей час їй вдалось добре “розгледіти” австралійців, їхні уподобання та звички.

За її словам, австралійці дуже дружні та енергійні люди. Вони показали їй як жити не лише добре, але й щоб це було корисно для здоров’я.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Які вони — австралійці?

1. Вони цінують відпустку

Більшість із австралійців використовують свою відпустку частинами, таким чином, протягом року вони мають змогу кілька раз відпочити від роботи. А тому, коли повертаються з відпустки, то добре почуваються і серйозно ставляться до своїх обов’язків.

Варто також зазначити, що це стосується і майбутніх студентів: вони можуть взяти академічну відпустку, щоб після школи та перед університетом подорожувати чи займатись тим, що їм подобається.

2. Їхній день починається зранку

Багато австралійців прокидаються разом з сонцем, тренуються, і йдуть на роботу на 8:30. Адже нема нічого прекраснішого за те, щоб почати свій ранок з того, що змушує чудово почуватись.

3. Тренування — один із пріоритетів

В Сіднеї навіть о 6 годині ранку постійні затори, але не на дорогах, а на пляжі. Навіть о такій ранній годині ви зустрінете там безліч активних людей, які бігають, плавають чи просто прогулюються.

4. Вони регулярно гуляють на свіжому повітрі

Погода в Австралії чудова. Цілий рік через відсутність суворої зими ви маєте можливість отримувати на свіжому повітрі необхідний для організму вітамін D. Прекрасні пляжі та тропічні ліси заохочують людей виходити з домівок та насолоджуватись природою.

5. Вони із розумом ставляться до засмаги

Хоча австралійці обожнюють пляжний відпочинок, вони також стикаються із серйозною проблемою, пов’язаною із ультрафіолетовими променями.

А тому там проводяться кампанії, які заохочують людей до захисту від сонця та регулярних перевірок шкіри.

6. Сніданок — це звичка

В Сіднеї існує ціла традиція сніданку. Кафе та ресторани там відкриваються рано навіть на вихідних. Для австралійців сніданок — це частина здорового способу життя, який наповнений великою кількістю свіжих фруктів, авокадо, яєць.

7. Наявний великий вибір продукції, яка завжди доступна

Незважаючи на пори року, у них завжди є сезонні фрукти та овочі в достатній кількості.

8. Вони менше п’ють

В Австралії люди точно знають, скільки спиртного вживають, так як вміст алкоголю вказаний на всіх напоях.

А ще в рамках кампанії Dry July люди протягом місяця відмовляються від алкоголю, жертвують гроші та підтримують таким чином людей, які борються з раком.

9. Держава фінансує медицину

В Австралії в 80-х роках з’явилась універсальна медична система. Завдяки злагодженій роботі люди отримують необхідну допомогу, якої потребують.

10. Вони турбуються про психічне здоров’я

Психологічне лікування австралійці сприймають серйозно і заохочують людей до використання послуг, які фінансуються урядом, щоб отримувати належну допомогу під час депресії, відчуття тривоги чи проблем з залежністю.

11. Мінімальна заробітна плата — висока

На сьогодні мінімальна заробітна плата за годину становить $17.29 (це в австралійських доларах, і вона вдвічі більша, ніж мінімальна зарплата в США).

Тому, навіть при мінімальних розмірах зарплати кожен має шанс заробити на гідне життя.

12. Вони щасливіші

За статистикою, наприклад, австралійці щасливіші за американців. Для них характерне вміння посміятись над собою, що в свою чергу є ознакою здорових людей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...