facebook

Черкаські айтішники створили всесвітньовідомий стартап вартістю в мільярд доларів

Стартап TransferWise, який виник завдяки черкаським програмістам та дозволяє здійснювати міжнародні грошові перекази, вже прогримів на весь світ та отримав прізвисько “європейського єдинорога”.

1464333952-819

Про це інформує AIN.

25 травня компанія повідомила про залучення нових інвестицій на суму 26 мільйонів доларів від інвестиційної компанії Baillie Gifford та вже існуючих інвесторів. При цьому IT-експерти американської компанії TechCrunch оцінили компанію, яка має один із офісів у Черкасах, у цілих 1,1 мільярда доларів.

Розробка, над якою працювали черкаські айтішники, дозволяє здійснювати міжнародні грошові перекази зі значно меншою комісією, ніж у банках. Сервіс вже популярний у 48-ми країнах, в яких працює з 35-ма валютами. Нещодавно TransferWise підключив і гривню. Поки що послуга доступна лише клієнтам одного українського банку. Перекази можна здійснювати лише в Україну, але не в зворотному порядку. Однак з огляду на тісні зв’язки компанії з Україною, можна сподіватися, що стартап на цьому не зупиниться.

TransferWise був заснований в 2011 році двома вихідцями з Естонії Крісто Карманном і Тааветом Хінрікусом, проте першу технічну реалізацію сервісу виконав черкащанин Богдан Данилюк, який наразі працює в талліннському офісі компанії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він заснував один із перших офісів стартапу – черкаський департамент TransferWise, який досі успішно працює і нараховує 16 працівників. Саме тут зароджувалася інфраструктура стартапу.

Цікаво, що у компанію із черкаським корінням вже інвестували всесвітньо відомі бізнесмени, такі як Бен Горовіц та Річард Бренсон, а також один із творців PayPal – найбільшої у світі системи електронних платежів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...