facebook

На в’їзді до США можуть почати запитувати паролі до соцмереж

Американський міністр національної безпеки Джон Келлі не виключив, що США розпочнуть запитувати у тих, хто в’їжджає до країни, паролі до їх соціальних мереж з метою посилити контроль за тими, хто прибуває.

1435666371-6945

Такі потенційні плани керівник відомства озвучив 7 лютого на слуханнях у комітеті з нацбезпеки Палати представників Конгресу США, передає DW.

Келлі стверджує, що даний крок зможе допомогти виявити осіб, які, ймовірно, несуть загрозу безпеці країни. За словами міністра, відповідну функцію зі збору даних, можливо, візьмуть на себе американські посольства у країнах, де видаватимуться візи і дозвіл на в’їзд. У першу чергу, нововведення може торкнутися громадян семи держав, щодо яких американський президент Дональд Трамп раніше підписав міграційний указ.

“Дуже важко забезпечити надійну перевірку людей у цих країнах. Якщо ж вони в’їжджають (до США), ми хочемо запитати їх, які сайти вони відвідують, і запитати паролі. Таким чином, ми зможемо зрозуміти, що люди роблять в інтернеті”, – зазначив Келлі, додавши, що тим, хто відмовиться від надання інформації, може бути відмовлено у дозволі на в’їзд. “Якщо вони дійсно хочуть приїхати до Америки, то підуть на співпрацю. Якщо ні, тоді – хто наступний?” – сказав міністр нацбезпеки.

При цьому керівник відомства зазначив, що остаточне рішення про введення даного заходу поки не прийнято, попередивши при цьому, що озвучив лише наявні у нього з цього приводу думки, а не офіційні урядові ініціативи. Міграційний указ Трампа тимчасово забороняв в’їзд в США громадянам Ірану, Іраку, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану та Ємену.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...