facebook

У Раді вимагають пояснень від посла Німеччини та оголошують йому бойкот

Парламентські фракції БПП та “Народного фронту” вимагають пояснень від німецького посла через його заяву щодо Донбасу та закликають бойкотувати у вівторок прийом у посла з нагоди 25-річчя дипломатичних відносин.

324e7a4-posol-germanii
Про це виступаючи із трибуни в оточенні депутатів Верховної Ради заявила народний депутат Ганна Гопко.
“Сьогодні від імені комітету з питань європейської інтеграції, комітету закордонних справ та від усього українського парламенту ми б хотіли висловити своє обурення з приводу заяви посла Німеччини Ернста Райхеля , який сказав, що вибори на Донбасі можна провести і за присутності російських військ”, – заявила Гопко.
Вона зазначила, що така заява посла суперечить офіційній позиції Німеччини та зусиллям канцлера Ангели Меркель у врегулюванні конфлікту на Донбасі, а також мінським домовленостям.
“МЗС повинне негайно викликати посла Німеччини, щоб почути його спростування такої заяви, а міністр Клімкін має доповісти парламенту про результати такої розмови із послом”, – оголосила депутатка.
Вона подякувала Німеччині за політику санкцій проти РФ, Ангелі Меркель та окремим німецьким депутатам, які були на Донбасі.
“Ми запрошуємо посла поїхати в Авдіївку і побачити реальну ситуацію. Побачимо, яка в нього тоді буде позиція щодо виборів на Донбасі за присутності російських військ”, – заявила Гопко.
Вона повідомила, що у середу посол Німеччини запросив на прийом з приводу 25-річчя відкриття посольства Німеччини в Україні багатьох народних депутатів. “Ми закликаємо бойкотувати прийом у посла”, – сказала Гопко.
“Позиція парламенту дуже чітка – жодних виборів на Донбасі не буде, доки російські війська не заберуться з України і доки Україна не візьме під контроль українсько-російський кордон”, – сказала Гопко.
Як відомо, посол Німеччини вважає, що Україна теж не виконує Мінські угоди. Крім того, він припустив, що вибори на Донбасі можуть відбутися до виведення російських військ.
“Але необов’язково, що вибори на Донбасі можуть відбутися тільки тоді, коли там не буде російських військ або на кожній міській адміністрації буде вивішено український прапор”, – сказав посол.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...