facebook

Чому в Україні хочуть скасувати вихідні 8 березня, 1 та 9 травня?

Директор Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович заявив, що пропонує скасувати вихідні дні 8 березня, 1 та 9 травня, а не саме свято.

3799-

“Отже, запропоновано скасувати вихідний, а не відзначення Міжнародного жіночого дня. Також – вихідні 1-2 травня. Вихідним стає 8 травня (День пам’яті та примирення, що вшановується синхронно із Європою). 9-те – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні залишиться Державним святом, але не вихідним днем”, – написав Володимир В’ятрович на своїй сторінці у Facebook.

З його слів, водночас пропонується додати такі вихідні дні: 9 березня (Шевченків день), День сім’ї (друга п’ятниця вересня).

“Кількість вихідних зміниться з 11 існуючих натепер до 9. Крім того, скасовується практика перенесення вихідного на понеділок, якщо свято випадає на суботу-неділю (крім Нового року, Різдва і Великодня)”, – написав директор Інституту національної пам’яті.

“В кожній країні є свій календар свят – люди спільно відзначають якісь дні та святкують свята. Україна – не виняток. Втім вона – виняток у Європі, адже у нас календар свят після десятиліть комунізму так і не впорядкували, тож залишилися явні сліди того часу. Щоправда зміст здебільшого давно вихолощений”, – наголошує Володимир В’ятрович.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо: Український інститут національної пам’яті підготував законопроект про скасування в Україні державних свят 8 березня, 1 і 9 травня, який незабаром мають виставити на громадське обговорення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...