facebook

ТОП російських фейків про бої в Авдіївці

З неділі не вщухають бої в Авдіївці. За цей час російські ЗМІ та політики встигли зробити безліч заяв. Журналісти «Ранку у Великому Місті» зібрали найбільш красномовні та брехливі твердження про Авдіївку, які лунають на російському телебаченні.

1441010249_feik
Фейк перший: Українські військові першими почали наступ на бойовиків. Про це сказав міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.
Насправді ж атаку на Авдіївку розпочали терористи рано вранці 29 січня. Вони кілька годин обстрілювали позиції української армії, а потім пішли у наступ. Українські військові дали їм відсіч.
Фейк другий: Потім російське інформагентство написало, що Міноборони України ніби визнало, що українські військові пішли в наступ. Новину поширили чи не всі прокремлівські ЗМІ… Головним аргументом стала цитата заступника міністра оборони України Ігоря Павловського: «На сьогоднішній день, як би воно не було, але метр за метром, крок за кроком, маючи можливість, наші хлопці героїчно просунулися».
Дійсно, заступник міністра оборони України Ігорь Павловський казав, що українські військові героїчно просунулися вперед, але мова йшла про контратаку після наступу бойовиків. Про що також казав і міністр оборони України Степан Полторак.
Фейк третій: Україна спровокувала бої в Авдіївці, щоб завадити зближенню Росії та США. Таке сказав перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД Костянтин Затулін. Хоча й новообраний президент США Дональд Трамп робив неоднозначні заяви про зняття санкцій в обмін на ядерне роззброєння Росії, але наразі це лише заяви. Екс-президент США Барак Обама перед тим як піти з Білого дому подовжив санкції проти Росії. Більше того, не збирається скасовувати санкції й Євросоюз. В Європарламенті вже запропонували підготувати нові обмеження проти Росії у зв’язку з загострення в Авдіївці.
Експерти припускають, що атака на Авдіївку та масована антиукраїнська пропаганда – це спецоперація, направлена на те, щоб звинуватити Україну в порушенні Мінських угод. Проте трюк не вдався. Агресію Росії та підконтрольних їй терористів засудити США, ЄС та інших країнах.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...