facebook

Сезон заробітків: де отримати три тисячі доларів за літо

За кордоном за один сезон нині реально заробити дві-три тисячі доларів. В теплу пору року українці традиційно збираються на заробітчанство до Польщі, Чехії, Німеччини, Фінляндії. В Інтернеті сайти пошуку роботи рясніють пропозиціями збору ягід, овочів, грибів. Також потрібні будівельники, електрики, офіціанти.

20150915104709

– На сезонні роботи їдуть здебільшого молоді люди 25-30 років. Хоча наймають і старших – від 40 до 50 – на ферми збирати гриби та ягоди. Там доведеться гарувати по 10-12 годин, проживати з мінімальними зручностями, – розповів заробітчанин Олексій. – Я вже тричі їздив на сезонні роботи до Польщі. Добиратися легко, візу також отримати нескладно.

– Зручно те, що за один сезон легко змінити декілька місць роботи, – ділиться досвідом заробітчанин Вадим. – Спочатку збирати ягоди, потім – фрукти, далі – сезонні овочі. Найважче тим, хто їде вперше, бо можуть просто «кинути». Сам це пережив. Тому раджу новачкам обов’язково мати з собою банківську картку, куди б у разі проблем родичі могли вам скинути гроші бодай на дорогу назад. І, звичайно, надійний мобільний телефон, щоб мати зв’язок з рідними.

На одному із сайтів пропонують збирати спаржу в Польщі. Телефоную за вказаним номером. «Беремо і чоловіків, і жінок до 50 років, – каже агент Ольга. – Робота офіційна. Ми все організовуємо, відкриваємо польську візу. Треба збирати спаржу, сортувати та упаковувати. Зарплата – від 30 тисяч гривень за місяць. Робочий день триває 12 годин. Дають дві перерви по 30 хвилин. Один вихідний – у неділю. Безкоштовно надається житло у модульних будинках зі зручностями і кухнею. Робоча одежа також за рахунок роботодавця, а харчування – за свій. За наші послуги треба заплатити 120 доларів».

– Я вже вісім років їжджу до Польщі, – розповідає Ірина з Прикарпаття. – З червня по вересень заробляю більше, ніж мій чоловік-учитель отримує вдома за рік. Робота таки важка, особливо в теплицях. Хімії поляки багато використовують, починається алергія, тіло пече, мушу везти з дому і таблетки, і мазі. Але що робити, грошей треба.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щоби влаштуватися на сезонну роботу у Фінляндії, агентові потрібно заплатити до 800 євро. «Тут можна заробити на зборі чорниць, брусниць та грибів, – пояснює Максим, організатор таких поїздок на заробітки. – Ми відкриваємо Шенгенську візу, доправляємо заробітчан до місця роботи. Також орендуємо необхідний інвентар і авто, на якому можна буде їздити лісом. Заробляють на таких роботах у Фінляндії від тисячі євро «чистими». Ліси тут – справжня тайга, до того ж погода не дуже, багато комашні, прокидатися доводиться о п’ятій ранку, щоби випередити інших збирачів. Однак звиклі до роботи українці заробітками залишаються задоволені».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...