facebook

Мінімальну пенсію піднімуть до 3 тисяч гривень, у Раді зареєстрували новий законопроект!

У Верховній Раді України зареєстрували проект Закону № 5724, який передбачає підвищення мінімальної пенсії з 1 березня 2017 року, передає Корупція Маркет

13-4-756x425

Як зазначають автори законодавчої ініціативи, за офіційними даними Мінсоцполітики, величина фактичного прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, у грудні 2016 року склала 2436 гривень. За прогнозними оцінками експертів, під впливом таких інфляційних чинників як двократне підвищення мінімальної зарплати, прискорене знецінення національної валюти (при запланованому урядом середньорічному обмінному валютному курсі 27,2 грн за долар, уже наприкінці січня цього року його величина сягнула майже 30 гривень, подальше підвищення тарифів і цін на енергетичні ресурси та послуги ЖКГ, тощо, за підсумками 2017 року темпи зростання споживчих цін в Україні сягатимуть 22-25%.

Тому народні депутати пропонують шляхом внесення змін до Закону “Про Державний бюджет України на 2017 рік” встановити, починаючи з березня 2017 року, мінімальну пенсію у місячному розмірі на рівні 3000 гривень.

У законпроекті також зазначається, що Кабінет Міністрів має забезпечити здійснення перерахунку пенсій з урахуванням нового розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність та опрацювати питання щодо підвищення інших державних соціальних гарантій, у тому числі прожиткового мінімуму на одну особу та для інших основних соціальних і демографічних груп населення, у частині наближення їх до фактичного розміру, що визначається Міністерством соціальної політики.

Для підвищення мінімальної пенсійної виплати у 2017 році Кабміну рекомендують переглянути доходи та витрати бюджету, скоротивши кошти на утримання Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та центральних органів виконавчої влади та фінансування економічно недоцільних в умовах подолання глибокої соціально-економічної кризи проектів (наприклад, фінансування статутної діяльності політичних партій (442,4 млн. грн.), реставрації та пристосування Маріїнського палацу в м. Києві (200,0 млн. грн.) тощо).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...