facebook

Вивчив мову, привчає сортувати сміття та викладає англійську: як американець підкорює Україну

Американець Дейн Стівс вирішив стати волонтером Корпусу Миру і потрапив до України
Американець підкорює Україну. Приїхавши на Вінниччину 24-річний Дейн Стівс за три місяці опанував українську мову, а тепер безкоштовно навчає місцевих жителів англійської, і на цьому не зупиняється. Він хоче здружити громаду та навчити спільно розв’язувати власні проблеми. Для цього планує створити квартальні комітети, розповідає кореспондентка “5 каналу”.

95766

Як стало відомо, 24-річний Дейн Стівс залишив Америку заради України. Рідне місто Юджин він змінив на маленьке містечко Бар, аби допомогти тут місцевим мешканцям втілити у життя їхні ідеї.

Стівс закінчив університет у штаті Орегон, отримавши фах економіста, але вирішив стати волонтером Корпусу Миру. Через цю організацію чоловік потрапив до України. Перше, за що взявся, – вчити українську. Її опанував – за три місяці.

“Прекрасна, дуже складна мова, але прекрасна. Щодня моя мова покращується, і взагалі у місті немає можливості говорити англійською, треба говорити українською. Як я можу без мови? Для мене це не життя”, – каже волонтер.

Нині іноземець разом із активістами міста Бар привчає місцевих сортувати сміття. Наразі активісти уже встановили контейнери для збору пластику.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

95765

Перші контейнери еко-активісти придбали власним коштом. Планують купити ще кілька на кошти, виручені за здачу пластику, і поширити цю програму на весь район. Барчани таку екологічну ідею вважають доцільною.

Інша діяльність волонтера – уроки англійської для місцевих. Тричі на тиждень Дейн проводить заняття, вчить вільно спілкуватися, розповідає про американську культуру та звичаї.

95764

Чого ще навчає американець вінничан – дивіться у сюжеті:

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...