facebook

«Коли тобі виносять мертве дитя у коробці з-під піци, хочеться лиш одного – справедливості»

Рідні львів’янки Тетяни Стронціцької, яка восени минулого року за дивних обставин народила у пологовому будинку мертве дитя, вимагають розслідування справи і справедливості. Батько молодої жінки переконаний, що процес спеціально затягують, щоби винні не були покарані. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає Львівський портал.

67965456-836

«Пройшло майже 5 місяців після того, як в пологовому «на Джамбула» в моєї доньки померла дитина. Відкрита кримінальна справа, є висновки судмедекспертизи. 31.11.16. слідчим ГУ НП було направлено запит на проведення клініко-експертної комісії, яка має дати оцінку надання медичної допомоги. Так само надійшло звернення від МОЗ України за підписом Заступника Міністра О.Лінчевського про проведення КЕО і взято на контроль. Коли вийшов термін проведення КЕО, визначений законом, наші адвокати звернулись в департамент ОЗ ЛОДА. Нам відповіли, що роботу комісії заблоковано. Перешкоджає і чинить тиск на роботу комісії зав.кафедри акушерства та гінекології ЛНМУ ім. Д. Галицького проф. Маркін Л.Б. Так включилась в дію лікарська порука. Мої скарги в Адміністрацію Президента, МОЗ України – безрезультатні», – розповів про ситуацію батько Тетяни Ігор Майко.

Як він наголосив, ціль одна – не допустити прецеденту, всіляко затягнути слідство, недопустити розгляду справи в суді.

«При чім тут Маркін? Справа в тому, що на проф. Маркіна і його доньку Шатилович К.Л. було відкрито 2 кримінальні справи по факту смерті породіллі, дитина ДЦП. Справа тягнеться вже 3 роки. Далі по списку : березень 2014 Данков О.В.- смерть дитини; листопад 2015 Гурський О.Р -смерть дитини; листопад 2015 Шукатко Р.М. та Молоко М.І.- смерть дитини; квітень 2016 Гурський О.Р.- смерть дитини; жовтень 2016- Колодій О.І. – смерть дитини; липень 2016 Мар’ян О.В.- смерть дитини. На всіх по факту відкриті кримінальні провадження», – пояснив Ігор Майко.

І додав, що його родина лишень хоче справедливості:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Багато хто пише, щоб ми пробачили, забули і жили далі.А може п.Маркін прийде до п.Стефанії, попросить вибачення і побачить, як живе ця жіночка з скаліченим внуком, поховавши доньку і чоловіка, який помер від інфаркту, не витримавши смерті єдиної дитини. Лікарю Шукатко перед Надією, яку можна знайти на кожних вихідних на цвинтарі на могилі її дитини. Гурському перед Юлією, яка боїться завагітніти, тому що, фальшуючи історію хвороби, «навішали» на жінку купу інфекцій.

Коли ти чуєш, як 12 годин кричить від болі твоя донька, народжуючи мертву дитину, і тобі виносять її в коробці від піци, а плаценту в обрізаній пляшці від «кока-коли», а замість вибачення «Що ви від мене хочете, при чому тут я?», то в тебе всередині щось перевертається».

Також Ігор Майко наголосив на тому, що через збурення їх почали звинувачувати ледь не в геноциді лікарів.

«Ми хочемо одного – СПРАВЕДЛИВОСТІ і щоб нас почули. Слава Богу нас мало, але ми є. Чи щось помінялось в пологових?! Так. Після мітингу під ОДА в жовтні з початку 2016 р за 10 місяців в пологових Львова померло 36 немовлят, це 3 дитини в місяць…

Допоможіть довести наші справи до логічного кінця. Недбалість лікарів має бути покарана», – зазначив батько Тетяни.

1-240 2-53

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...