facebook

У Каліфорнії почалася офіційна кампанія за вихід штату зі складу США

В американському штаті Каліфорнія почався збір підписів за вихід штату зі складу США – Calexit.
Про це повідомляє офіційний акаунт ініціативи під назвою “Yes California”.

1ec28c1-c2vf5b2wiaaoom8
Міністр внутрішніх справ Каліфорнії два дні тому офіційно дозволив почати цю процедуру. Прихильникам Calexit необхідно протягом 180 днів зібрати підписи 585 407 осіб (8% від зареєстрованих виборців штату).
Якщо необхідна кількість підписів буде зібрана, в листопаді 2018 року жителі Каліфорнії спочатку проголосують за скасування двох положень місцевої конституції, згідно з якими їхный штат є “невід’ємною частиною США”, а Конституція США – “основним законом країни”.

California AG has approved signature gathering to qualify #Calexit for 2018 and we shall begin tomorrow. Sign up: https://t.co/qRVfC2TG21 pic.twitter.com/cKwNyUOQd5
— Yes California (@YesCalifornia) 27 січня 2017 р.

Безпосередній референдум про відокремлення від США може відбутися навесні 2019 року. Для Calexit необхідні явка щонайменше 50% виборців, зареєстрованих у штаті, і позитивна відповідь не менше 55% учасників референдуму.
Прихильники референдуму вважають, що в США з’явилося дуже багато речей, які конфліктують з цінностями каліфорнійців, і “залишатися у складі країни означає, що Каліфорнія продовжить субсидувати інші штати на шкоду собі і на шкоду нашим дітям”.
“Маючи шосту за розміром економіку в світі, Каліфорнія є економічно більш сильною, ніж Франція і має населення більше, ніж Польща. Каліфорнія порівнюється і конкурує з країнами, а не тільки 49 іншими штатами”, – йдеться в заяві на сайті Yes California.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...