facebook

Пляшкою по голові: на Черкащині побилися четверо священиків

Бійка, кров та розбита голова. Так закінчилася зустріч чотирьох священиків у квартирі місцевого бізнесмена в Катеринополі, що на Черкащині. Під час взаємних звинувачень між священнослужителями виникла сутичка, яка швидко переросла в бійку. У хід пішли не лише кулаки.

814909
Як розповідає у Facebook ієрей УАПЦ Павло Добрянський, він разом зі священиками автокефальної церкви Іваном та Степаном Катькалами прийшли на зустріч у квартиру місцевого бізнесмена і волонтера Андрія Штепи під приводом “примирення” із настоятелем Свято-Михайлівської церкви (УПЦ) Віктором Криваничем. Останнього священики УАПЦ звинувачували у служінні Московському патріархату та охрестили “зрадником” держави.
Під час словесної суперечки отець Павло штурхнув настоятеля церкви, а той схопив пляшку зі столу та вдарив нею по голові іншого священика – Івана Катькала. Після цього між священиками розгорілася справжня бійка. Після гарячої “бесіди” із кров’ю, забоями та розбитою головою священики автокефальної церкви вирішили написати заяву в поліцію.
Як повідомили у секторі комунікацій ГУ Нацполіції в Черкаській області, під час суперечки чоловік 1955 року народження (отець Іван Катькало, – vikka.ua) отримав тілесні ушкодження у вигляді розсічення на голові, не госпіталізований. Іншого священика 1966 року народження (настоятеля Свято-Михайлівської церкви Віктора Криванича, – vikka.ua) госпіталізували до Катеринопільської центральної районної лікарні із тілесними ушкодженнями у вигляді забійних ран обличчя та шийного відділу спини. За фактом бійки відкрито провадження за ознаками ч. 1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження). Причини сварки наразі встановлюються.

668315

Тим часом у прес-службі Черкаської єпархії УПЦ прокоментувати інцидент відмовилися.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...