facebook

Критичні роки сімейного життя

У сімейному житті, як і в будь-якої живої істоти, є вік, який у свою чергу має свої переваги і недоліки. Якщо знати заздалегідь, де ховається небезпека, є можливість обійти її стороною, особливо, якщо це бере до відома кожного з подружжя.

Stress

Фахівці з сім’ї і шлюбу, розглянувши проблеми безлічі пар в різні періоди спільного проживання, визначили низку закономірностей. Так, було встановлено, що перші критичні ситуації розвиваються вперше вже на 6 тижні сімейного життя. Такі кризи відносин відзначаються в 8 місяців, 2,5 роки, 4, 7 і 12 років. Дані періоди тому і називаються критичними, тому що саме в ці моменти руйнується більшість сімей. Розглянемо їх більш докладно.

6 тижнів – це початок дорослішання. Новоспечена дружина раптом виявляє, що її чоловік зовсім не той чоловік, яким вона його вважала раніше. Практично завжди настає момент, коли розбиваються рожеві окуляри, і замість «прекрасного принца» раптом з’являється примітивний «лускунчик». Подібного обставини можуть сприяти різні фактори — від невірного дотик в ліжку, до його непідробного захоплення якоюсь дівчиною з ногами від вух». Залишиться після цього любов. Все залежить від того, наскільки ви помилялися на його рахунок, і чи згодні ви в подальшому продовжувати спільне проживання.

8 місяців — «битовуха». У цей момент один з подружжя починає розуміти, що інший приймає його з усіма достоїнствами і недоліками. Якщо ваш шлюб вдалий, то відносини в цей період стають більш міцними. Але якщо ви морально не готові ділити з улюбленими не тільки свята, але й будні, то ваш шлюб приречений. Рутина засмоктує. Ймовірність, що один з подружжя, в боротьбі проти цієї самої рутини, прийде до висновку, що пора розлучатися, досить велика.

2,5 року — «любов на відстані». На даному етапі починає помітно слабшати сексуальний потяг. Але перше серйозне охолодження не є показником, що розлучення не за горами. Щоб привнести новизну в інтимні стосунки слід заново полюбити один одного! Для здійснення подібного потрібно періодично проводити час далеко від партнера. Різні друзі, справи, свята, проведені порізно, дадуть можливість вам відкрити один одному нові грані.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

4 роки – «хитке гніздечко». Найчастіше кожна пара має спільну дитину, а в цей період він забирає у них всього вільного часу. Відповідно, батьки починають шукати собі нове заняття. Нерідко пар розлучаються саме в цей момент, щоб… зробити ще одну дитину, але вже з іншим партнером.

7 років — «бермудський трикутник». Цей критичний період до цих пір не вивчений до кінця. Існують безліч суперечок щодо цього питання. Медичні фахівці впевнені, що кожні сім років у людини здійснюється свого роду оновлення організму. Можливо, що й людська психіка після закінчення цього терміну вимагає новизни у всьому, включаючи особисті прихильності.

Після 12 років — «остання небезпека». Зради, життєві перипетії, удари долі, безгрошів’я, криза відносин… Здається, що все що можна було пережити ви вже пережили. Так чому ж багато хто після дванадцяти років спільного життя раптом, ні з того ні з сього, подають на розлучення? Адже навіть приводу для розставання, здавалося б, немає. Але хтось раптом починає думати:- «І так буде завжди? І саме про це життя я мріяв, до цього прагнув?». Жінки заздрять більш відбувся подруг, чоловіки відчувають, що ще не реалізували свій потенціал. Цей період можна назвати кризою середнього віку. Цілком ймовірно, що їх у вас буде ще дуже багато, особливо якщо ви переживете цей — криза середини життя – по праву вважається найбільш небезпечним і найбільш складним.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...