facebook

Стенфорд відкрив стипендійну програму для українців на $70 тисяч

У Стенфордському університеті відкрилася стипендійна програма для українців Ukrainian Emerging Leaders Program. Її організовує Центр демократії, розвитку та верховенства права Стенфорда (CDDRL).

Українська стипендійна програма у Стенфорді – річна, передбачена для трьох професіоналів з України, які приїдуть на навчання у вересні 2017-го року. Кожному з учасників платитимуть стипендію $70 тис.

5dbaa00-stanford-ukraine

Вона відкрита для людей, які працюють у політиці, експертів з права, лідерів громадянського суспільства, підприємців.

Програма дозволить учасникам стати слухачами курсів університету та працювати над конкретними проектами, які будуть презентовані у фіналі. Вони матимуть нагоду познайомитися та працювати з іншими інституціями по всьому кампусу, а також зі спільнотою Кремнієвої долини.

Учасників прийматиме Центр розвитку демократії та верховенства права (CDDRL), який є частиною інституту міжнародних відносин Freeman Spogli Institute (FSI).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Із 20 січня на офіційній сторінці програми можна ознайомитись з критеріями, заповнити анкету та подати свою кандидатуру. Дедлайн подачі заявок – 15 лютого 2017.

Кандидатів відберуть на основі інформації про досягнення, внесок у професійну сферу та потенціалу запропонованого ними проекту.

Університет оголосить про результати відбору вже у квітні, а навчання розпочнеться у вересні.

Очолить українську стипендійну програму філософ, політичний та економічний експерт Френсіс Фукуяма.

“CDDRL дуже радий ініціювати Ukrainian Emerging Leaders Program, – заявив Фукуяма.

Україна – це держава, яка перебуває в процесі становлення життєздатних демократичних інституцій та боротьби з корупцією, а також знаходиться в центрі геополітичного напруження. Стенфорд може відіграти дуже важливу роль у створенні там інтелектуального капіталу”.

“Оскільки політична і безпекова ситуація всередині та навколо України продовжує змінюватись, як ніколи важливо підтримувати суть і принципи справедливого урядування, – сказав Майкл Макфол, директор Стенфордського інституту міжнародних студій Freeman Spogli Institue (FSI).

Завдяки відданості CDDRL принципам громадянського суспільства, глибокій експертизі FSI в регіоні та безпрецедентним дослідницьким можливостям Стенфорду ми очікуємо, що ця програма сприятиме появі нового покоління самовідданих та ефективних лідерів”.

“Першими хто повірив та підтримав проект стали Western NIS Enterprise Fund, Святослав Вакарчук та Томаш Фіала. Саме завдяки їх консультаційній, моральній та фінансовій підтримці відбудеться перший пілотний рік програми”, – розповів автор концепції програми Олександр Акименко.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...