facebook

Новий глава Пентагону й міністр внутрішньої безпеки США склали присягу

66-річний генерал у відставці Джеймс Меттіс очолив Пентагон. А Джон Келлі став першим військовим, який керуватиме міністерством внутрішньої безпеки.

36461194_303

Призначені новим президентом Сполучених Штатів Дональдом Трампом на посади глави Пентагону та міністра внутрішніх справ Джеймс Меттіс та Джон Келлі склали присягу. Саму присягу приймав у них новопризначений віце-президент США Майк Пенс, після того як Сенат погодився на призначення їхніх кандидатур, передає інформагенція dpa.
Новопризначений глава Пентагону – 66-річний генерал у відставці Джеймс Меттіс прослужив 44 роки в армії та має бойовий досвід, який він здобув під час кампаній в Афганістані та Іраку. Після свого виходу на пенсію він неодноразово критикував військову політику адміністрації Барака Обами в цих країнах. Водночас під час слухань у Сенаті Меттіс підтвердив відданість тісній співпраці США зі союзниками по НАТО та розкритикував дії російського президента Володимира Путіна.
Перший військовий на посаді міністра внутрішньої безпеки

37083546_403

Між тим генерал у відставці Джон Келлі став першим військовим, який очолив міністерство внутрішньої безпеки з моменту створення цього відомства після терактів 11 вересня 2001-го року. 66-річний Келлі вважається прихильником жорсткої лінії, особливо щодо боротьби з нелегальною міграцією.
Новий президент США Дональд Трамп розхвалив обох міністрів у одній зі своїх заяв. За його словами, ці обидва “кваліфікованих керівники” одразу розпочнуть необхідну роботу з “перебудови” військової сили США та “захисту” як “нації”, так і “кордонів”.
Нагадаємо, раніше Трамп обіцяв посилити боротьбу з нелегальною міграцією. Під час своєї інавгураційної промови президент США також заприсягся знищити ісламський тероризм.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...