facebook

Колись це було у кожної багатої жінки. Здогадався вже, що це таке?

Яких тільки речей не було в минулому!
Буває, дивишся в музеї на експонат і без підпису ніяк не можеш вгадати, для чого ж цей предмет був призначений. І наша сьогоднішня загадка якраз з цього розряду.

b0c95848d56540eea94f31d81f02edb1

Подивися на картинку нижче і спробуй здогадатися, що саме на ній зображено. А оскільки з першого погляду все ж складно визначити призначення цього предмета, даємо невелику підказку. За часів Ренесансу всі жінки мріяли про подібне, а дозволити собі таке могли тільки багаті!

Якщо ти так і не здогадався, тоді ще один натяк: перед тобою елемент одягу. Уважно придивись до верхньої його частини, і відразу зрозумієш, що це насправді.

Так-так, це старовинне жіноче взуття на неймовірно високій платформі! Вперше воно з’явилося у Венеції в кінці XIV століття і було створене під впливом «моди» на взуття на платформі з Середньої Азії. Називалися такі туфельки чопіни або цокколи і в епоху Ренесансу були популярні в Європі.

21_1

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

19031-08

Спочатку взуття на платформі було не стільки даниною моді, скільки життєвою необхідністю. Вулиці великих міст були нестерпно брудними, адже часто нечистоти просто виливалися на тротуар! Тому, щоб не забруднити ноги, знатні дами почали носити чопіни.

Дуже швидко таке взуття стало символом краси і величі. Щоб виділитися на тлі своїх конкуренток, багаті жінки стали замовляти все більш високі чопіни. Часом доходило до абсурду, і висота платформи досягала цілого метра!

0_1441a0_65f6bab9_orig

7

Звичайно ж, ходити на таких ходулях самостійно було небезпечно, але модниць епохи Ренесансу це нітрохи не бентежило. Під час дефіле господиню модного взуття супроводжували слуги, які дбайливо підтримували даму.

Пік моди на чопіни припав на XV століття, але потім їх популярність пішла на спад. А остаточно про них забули лише на початку XVII століття. Саме в цей час цокколи почали носити куртизанки, тому знатні жінки швидко відмовилися від такого взуття.

Втім, мода має властивість повертатися, і в XX столітті цокколи знову стали популярними завдяки дизайнеру взуття Сальваторе Феррагамо. У 1937 році він вперше вразив публіку реінкарнацією чопінів. Втім, у наш час мода на це екзотичне взуття швидко зійшла нанівець…

8

Чого тільки не робили жінки, щоб прикувати до себе увагу!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...