facebook

Росія підбирає для війни на Донбасі найманців у яких є родичі в Україні, – розвідка

Російська Федерація готується до ротації військ на окупованій території Донбасу і підбирає найманців, які мають родичів в Україні.

5511452

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

«Важливе значення в ході ротації керівництво окупаційних військ надає продовженню строків відрядження російських військових, строки перебування яких на Сході України закінчуються. При цьому здійснюється ретельний спеціальний добір особового складу для служби в 1-м і 2-м армійських корпусах», – йдеться в повідомленні.

Він зазначив, що РФ відбирає військових, у яких є родичі в Україні.

«Перевага надається колишнім військовослужбовцям і найманцям, які є вихідцями з України, мають родинні зв’язки, або певний час проживали на території нашої держави», – додав Вадим Скібіцький.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Представник розвідки також уточнив, що це «повинно стати основою хвилі репатріантів України, які нібито повертаються назад на батьківщину і будуть видаватися за корінних мешканців».

«Для їх заохочення режим Путіна надає ряд привілеїв. Головними з них є: підвищення грошових винагород, присвоєння позачергових звань, просування по службі, позаконкурсний вступ у військові заклади, в тому числі – в академії Генерального штабу збройних сил Російської Федерації, а також вибір регіону для подальшого проходження служби», – розповіли в розвідці України.

Нагадаємо, раніше розвідка встановила особи кількох російських офіцерів, які керують бойовиками на Донбасі. Один з них – полковник ЗС РФ Олександр Бушуєв. Зазначений військовий змушував підлеглих військовослужбовців виконувати гімн Російської Федерації в протигазах.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...